Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a w krakowie na szablowskiego pada deszcz

i pioruny kąsają wywinięte tył na przód ciało

każde muśnięcie wiatru trąca o nerwy i mięśnie

ziemię tłucze grad a woda spłukuje myśli

trawione bólem sercem trzymam w dłoni

i wyciskam z niego krew i bicie

by dać Ci dowód że jeszcze czuję

w głowie mam rozcięcie szerokie na dwa palce

przez które wyświetlam na niebie film o zielonej parasolce

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Migrena ten Twój wiersz jest jak promień słoneczka- ciepły i dobry.   * mam nadzieje, że ta krótka forma jest tylko eksperymentem, ponieważ Twój talent, wyjątkowość i niezwykły styl, najlepiej ujawniają się w długich utworach - tam jesteś nie do podrobienia.    Pzdr.  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tak, to prawda. Wydaje mi się, że tym bardziej stanowi to powód do zastanowienia nad różnorodnością i pięknem tego świata. Dziękuję za Twój komentarz. Pozdrawiam serdecznie! J. J. Zieleziński
    • Popularność jak papieros z dymem czasu wnet uleci bywa, że rozżarzy z lekka albo w oczy komuś świeci. Spróbuj nie być popularnym lecz wykwintny własnym światłem będąc sobą nawet w kącie sprawiasz, że się staje jaśniej.  
    • @Berenika97 rzeczywiście wiersz można zinterpretować na kilka różnych sposobów. Interesująca forma, głębia i złożoność- jak to często w Twoich utworach. Do wielokrotnego czytania i analizowania. Klasa!   Pzdr.  
    • Dedykuję Wojskom Inżynieryjnym Wojska Polskiego i wszystkim dzielnym saperom, którzy nie raz, kładąc na szali swe własne życie, walczą o setki, tysiące żyć innych. 16 Kwietnia - Święto Wojsk Inżynieryjnych - Święto Sapera ------------------------------------- „Polskim saperom”   Kochani nasi polscy saperzy, Komu jak komu, ale im się wierzy, tłumaczy się, by młodzi przeżyli: że „polski saper się tylko raz myli” A kto nie pojmie lub przeinaczy, Niechże mu dobry Pan Bóg wybaczy, aby w ułamku życia istnienia do Nieba się dostał bez rozgrzeszenia Módlmy się dla nich o dar rozumu, aby Polaków strzegli od tłumu gdzie moc „atrakcji” jest wybuchowych, wśród niebezpieczeństw i imprez masowych. --------------------------- źródło zdjęcia:

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...