Fanaberka Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 utleniam się już rudzieję w znakach na ulepionych wzgórzach ustami do strumienia plecami do drzew zobacz olbrzymieją przejrzyste po korony znaczą liście dotknięciem mgieł ważka spod palców na słowach w lukrowych pajęczynach jeszcze bujam się zanim mnie prześwietli wypowiedziane
zak stanisława Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 utleniam się już rudzieję w znakach na ulepionych wzgórzach ho, ho ale dwuznaczności- te wzgórza, to utlenianie, i te inne sprawy, lato zapowiada orgie ważkowe! dusiołki, ES
Fanaberka Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sławo, przed tobą nic się nie ukryje! :-))) Dziękuję. Fana Berka :-)
jacek_sojan Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 WIERSZ JEST przejrzysty, jak woda w stawie; ile tu powietrza! i ciszy! kawałek autentycznej przyrody; a personifikacja - na "ważkę" /egzystencjalna kruchość, zwiewność, znikomość/ i przeniesienie znaczenia "ważka" na dotyk - /"spod palców"/, a i "prześwietlenie" w kontekście "zobacz" - bo jest z peelką jeszcze ktoś, do kogo się zwraca, wszystko to buduje szczególny moment intymności w plenerze; piękny!, piękny wiersz; J.S
sława_zaczek Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sławo, przed tobą nic się nie ukryje! :-))) Dziękuję. Fana Berka :-) nic nie UK-ryje, wiem gdzie kret i co w trawie piszczy- he he sprawy ważki e są delikatne. pozdrawiam i miłego...do wyboru- dnia, chłopaka, a może on ważki? (tu- ważny)
le_mal Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 w lukrowych pajęczynach jeszcze bujam się-dla mnie bardzo smakowite. A i resztą nie pogardzam. Pozdrawiam Fana;) Berko.
Roman Bezet Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. całkiem nieźe to zdecydowanie za mało, rozpatrując większość achów i ochów. to jest wiersz na szczęście bez gliny :)))))) to jest wiersz :)) no dobrze, ze mi zwróciłaś uwagę, bo nie zauważyłem (tej literówki ;) nieźle - wiem, co mówię, autorka też ;) pzdr. b PS. To może być także wiersz o spełnieniu.
Ewa_Kos Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Wszystko zostało powiedziane powiem nieskromnie,że też moimi słowami.Podoba mi się wieloznaczność i metafory ++++ Pozdrawiam upalnie:)))) EK
Fanaberka Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszystko przejrzyste, plener i tych dwoje, jakby tego nie było, tylko intymność jakby prawdziwa. Dziękuję :-) Fanaberka.
Fanaberka Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sławo, przed tobą nic się nie ukryje! :-))) Dziękuję. Fana Berka :-) nic nie UK-ryje, wiem gdzie kret i co w trawie piszczy- he he sprawy ważki e są delikatne. pozdrawiam i miłego...do wyboru- dnia, chłopaka, a może on ważki? (tu- ważny) Sławo, Ty chyba masz gdzieś tam gabinet ze szklaną kulą :))) Dzięki Fanaberka :-)
Fanaberka Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba też to lubię. Dziękuję le malko :-) Fana;)Berka :-D
Fanaberka Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, powietrzny :-) Dziękuję:-) Fanna :-)
Fanaberka Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lepiej niż myśałam ;) Dzięki Fan :-)
Fanaberka Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. całkiem nieźe to zdecydowanie za mało, rozpatrując większość achów i ochów. to jest wiersz na szczęście bez gliny :)))))) to jest wiersz :)) a teraz moje :) o odchodzeniu ważkim, zarówno owadzim, jak i ważkim -nieważkim jednocześnie - wszystko płynie do czasu zwrócona przyzwoleniem swoim, do stagnacji tyłem, do wieczności, jednak za plecami nie oznacza do widzenia, również podporę- piję strumień czasu opieram sie o stałość i popatrz to wszytstko staje sie ważne i wielkie albo obiektywnie, albo tylko w moich oczach ze strachu każdy kawałek czasu znaczą, coś znaczą i jednocześnie zostawiają znak, a ledwie muśnięte dotykiem czasu, nmyślą, jak "ja" ledwie muśnięta, bo kto ma siłę i cierpliwość zajrzeć w głąb? nikt - to tylko muśnięcia mgieł ważna -"ważka", a jednoczesnie nietrwała dla ciebie w twoich ustach i w twoim byciu, dotyku, a moze nawet i pisanym słowie ;) jeszcze jestem spokojna, jeszcze lukrowana ale groźba ostatecznego słowa już wisi, już oświecenie bliskie nadchodzi. BÓJ SIĘ Piękny powietrzny wiersz :))) tak ja go czytam na dziś Dziękuję, dzie wuszko, z ciekawością przeczytałam to, co napisałaś, podobał mi się zwłaszcza fragment o ważce. „BÓJ SIĘ” – cudne :)))) Fanaberka :-)
Fanaberka Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. całkiem nieźe to zdecydowanie za mało, rozpatrując większość achów i ochów. to jest wiersz na szczęście bez gliny :)))))) to jest wiersz :)) no dobrze, ze mi zwróciłaś uwagę, bo nie zauważyłem (tej literówki ;) nieźle - wiem, co mówię, autorka też ;) pzdr. b PS. To może być także wiersz o spełnieniu. Spełnienie – kluczowe słowo. To chyba już taka nasza ludzka przypadłość, te ciągoty do powietrza :-) Dzięki za wszystko. Fan :-)
Fanaberka Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no dobrze, ze mi zwróciłaś uwagę, bo nie zauważyłem (tej literówki ;) nieźle - wiem, co mówię, autorka też ;) pzdr. b PS. To może być także wiersz o spełnieniu. hih wiem o tem, zażartowałam sobie nawiązując do niegdysiejszego czepialstwa ;) Ech, te poecie natury, już się biorą za czupury :-)))
Fanaberka Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cztery plusy to nie byle co :-))) Dziękuję Fanaberka :-)
Rekomendowane odpowiedzi