Asiulka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jesteś zamykasz mi oczy cudowny ciepły piasek pod stopami unosisz mnie z falą woda powoli wsiąka w moje ubranie w moje ciało piasek z twoich dłoni delikatnie mnie otula otwieram oczy lecz ciebie już nie ma [sub]Tekst był edytowany przez asiulka dnia 03-01-2004 14:43.[/sub]
Asiulka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 proszę, chociaż jeden komentarz...
Julia_Tomaszewska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pierwsze odczucie jak przychodzi mi po przeczytaniu Pani wiersza: niedosyt. Odnoszę wrażenie jakby w niektórych wersach pojawiły się niepotrzebne lub niekoniecznie najtrafniej pasujące wyrazy. np.cudowny ciepły piasek pod stopami. Widzę chaos. Świadczy o tym choćby pierwszy wers : jesteś zamykasz mi oczy. Dlaczego niedosyt? Sądzę, że gdyby zastanowiła się Pani nad zapisaną wczesniej kartką i dokonała paru zmian, efektem końcowym byłby bardzo dobry wiersz. Mam takie przeczucie. Pozdrawiam serdecznie.
Julia_Tomaszewska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 [sub]Tekst był edytowany przez Julia_Tomaszewska dnia 02-01-2004 18:32.[/sub]
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jesli mam byc szczera to wiersz jest bardzo slaby.Wlsaciwie wszystkiego w nim brakuje. Ale przypomina mi wakacje w moich stronach i tylko takie pozytywne uczucia we mnie wywoluje
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tak. kiedy jest nam naprawdę dobrze, czujemy się szczęśliwi, nie zauważamy często, że coś "psuje się", coś ucieka. człowiek wtedy, chciałby mieć wehikuł czasu, albo choć zaśpiewać jak Ryszard Riedel: "Tylko nocą do klubu "Puls" Jamsession do rana - tam królował blues To już minęło, ten klimat, ten luz Wspaniali ludzie nie powrócą Nie powrócą już, nie (..) Wehikuł czasu - to byłby cud Mam jeszcze wiarę, odmieni się los Znów kwiatek do lufy wetknie im ktoś" Pozdrawiam serdecznie, seweryn
marcin_wojdan Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie ma to jak snic, marzyć...ale nie ma co marzyć, marzenia mogą sparzyć....dla mnie tak można interpretować ten wiersz...swoisty życiowa przestroga przed tym co ulotne.....pozdrawiam,
Asiulka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no wiesz!!!!!! może masz trochę racji, ale z ulotnością nie jest aż tak źle. zostają przecież jeszcze wspomnienia, cudowne wspomnienia... no nie?
marcin_wojdan Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nadzieja matką głupich...ale warto się oszukiwać...ach ten ludzki byt:)
Asiulka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nadzieja zawsze umiera ostatnia... cóż by było, gdyby nie nadzieja, chyba wszyscy popadli by w depresję...
Indian_Summer Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie moge powiedziec by wiersz byl slaby... moze rzeczywiscie czegos w nim brakuje ale nie powiedzialbym ze wszystkiego, to juz jest przesada. gdyby brakowalo w nim wszystkiego, to nie przyszlyby ci do glowy dormo nawet mile wspomnienia... wiersz generalnie ma dosc pourywane wersy, co mi tez sie czasami zdarza i podobno przeszkadza w odbiorze :|... mi nie przeszkadza bynajmniej, wiersz na plus :)
Asiulka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Indianku dzięki dzięki dzięki bardzo, to chyba jedyna z bardzo niewielu pozytywnych opinii jakie odczytuję. może nie jestem aż taka całkiem do niczego? :))))
Indian_Summer Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a ktos mowil ze jestes??
Asiulka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie bezpośrednio, ale dało się odczytać...
Indian_Summer Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 moze troche naditerpretowalas niektore komentarze, a poza tym to nie bierz sobie ich do serca..
Asiulka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 staram się i coraz lepiej mi to wychodzi (nie przejmowanie się). może skomentujesz moje pozostałe dwa utworki?
Rekomendowane odpowiedzi