Fanaberka Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 maluj mnie mocuj na płótnie plamą chłodnego różu podbitego bielą albo lepiej znacz węglem na surowym gruncie szyb kreski w rozlane pokłady maziste brunatności a może falliście w wygięciach mglistych nokturnów ciche odpowiedzi chmur jutro zwyczajnie obrus jabłka na stole
le_mal Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Fanaberko,wiersz podoba się. Mam wątpliwości co do tytułu. ''martwa natura'' jest to termin który wywołuje czasem mylne odczucia.Ja widzę to jako ''ciche życie'' -mały wyciszony świat.
Fanaberka Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, le malko :-) pomyślę nad tytułem. Fanaberka
Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Może "Pejzaż". Ciekawe skojarzenia, a mi się jeszcze pomyślało: najlepiej sobą w zbiegach okoliczności niech rozmawiają w milczeniu Pozdrawiam, Stefan.
Roman Bezet Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Ho, ho! Tytuł prawidłowo się czyta: Martwa na tura! ;) (żeby go przestraszyć ;) na pierwszy rzut oka - interesująco, ale poczytam jeszcze wieczorem w odpowiednim nastroju. pzdr. b
Ewa_Kos Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Co tam - na drugi rzut i na trzeci ; moim zdaniem interesująco i się podoba. Pozdrawiam ciepło :))) EK
kalina kowalska Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 tu na forum pojawił się niedawno ktoś o nicku artysta- malarz, zapewne tytuł go przyciągnie:) a może i zatrzyma przy wierszu może przy pozującej :) mnie zatrzymał ładny tekst tylko to "falliście" trochę staroodkrywcze i "mgliste nokturny" trącą nieco kiczem ale całość bardzo, że się tak durnowato zachwycę - na plus :) pozdr
kyo Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 bardzo fajny wiersz, super, malarstwo i lekka erotyka. wygiecia mnie tylko troszke raza. ale jest ok :) Pozdrowka
Fanaberka Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stefanie, tytuł „do wzięcia”,. Dziękuję za fajny wiersz. Fanaberka
Fanaberka Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bezecie, z góry dzięki za to, co wieczorem :-))) Fan :-)
Fanaberka Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Kosie, za wszystkie trzy rzuty, po trzykroć mi miło. Fanaberka. :-)
Fanaberka Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ej, Kalino, co ja tu widzę? ;-D Cóż, modelka „martwa” i w sam raz „na tura”, ale dzięki ;DD Popatrzę, może coś zrobię z tym kiczem. Dziękuję za wizytę. Fanaberka
Fanaberka Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie, że widać erotykę. Wygięcia – no cóż, chyba za dużo się napatrzyłam na secesję. Dzięki za uwagę. Fanaberka :-)
Waldemar Talar Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Ogólnie mówiąc bardzo ładny. Pozdrawiam Waldemar
Jego Alter Ego Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 uwielbiam łączyć malarstwo z erotyką, i uwielbiam jak ktoś to robi:) super!!dawno mi się tak przyjemnie przy wierszu nie zrobiło:)pozdrawiam,buziak/martyna
Fanaberka Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za miłe słowo, Waldemarze :-) Fanaberka
Fanaberka Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. łączenie malarstwa z erotyką? skąd my to znamy ;-) dzięki za buziaka, martynko rozrabiaro :-D Fanaberka
Jego Alter Ego Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. łączenie malarstwa z erotyką? skąd my to znamy ;-) dzięki za buziaka, martynko rozrabiaro :-D Fanaberka yyy czy ja o czymś nie wiem? :>
Fanaberka Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :> :> :>
Roman Bezet Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kilka przestawek, zmyłek i zmian - wychodzi zawsze na erotyk, który zakodowałaś (sama) podwójnym "ll" w faliście (wiesz, co przywiłuje? ;) Uciekalbym od dosłowności malarskiej na rzecz "akcji" (teraz - jutro), i dynamizowania obrazów (bez metafor typu grunt szyb ;). Rzecz o zwyczaju: raz od-świętnie (lekko szalejąco), raz: zwyczajnie, niby martwo. Ale paradoksalnie: tam gdzie życia być nie powinno - jest go najwięcej. Martwa natura to my. Fajny pomysł, zgrabna realizacja (moje zmiany niekonieczne ;) pzdr. b ps. A martwa na tura - to kto?
Rekomendowane odpowiedzi