Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewna pani kota kupic chciała
lecz gdzie pojącia nie miała
poprosiła więc znajomego
o którym słyszała tyle dobrego.

On się sprawe zgodził załatwic
zamówiony towar dostarczyc.
Następnego dnia z workiem
zadzwonił domowym dzwonkiem.

Pani bardzo była zadowolona
że sprawa już została załatwiona
pieniążki znajomemu wręczyła
i z workiem próg przekroczyła.

W domu bardzo się zdziwiła
i ze złości zaczerwieniła
bo w worku nie było kociska
tylko żaba bardzo śliska.

Która wcale nie rechotała
tylko głośno zamiałczała
dawaj mleko szybko baba
bo ja jestem kotna żaba.

.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Sylwester_Lasota chciałam żeby ten wiersz był o wstydzie (może za słowa, może za czyny), który można zamienić na czułość. O współodczuwaniu, o tym żeby nie oceniać, a próbować zrozumieć. Ta zmiana pościeli, ściąganie z siebie piżamy nie miało być erotyczne... bardziej chodziło o to żeby wspólnie posprzątać ten bałagan.  Tekst tak jak napisał @otja jest pełen braków, pogubiłam się w nim. Często tak mam, że zostaje z tekstem, bo ja go rozumiem, ale nie potrafię rozpisać go tak by był czytelny dla innych. No ale nad tym pracuję, więc oby było lepiej :) Dziękuję Wam obu za wejście w tekst. @Gosława to bardzo miłe co napisałaś i dużo to dla mnie znaczy, naprawdę. Dziękuję pięknie za słowa wsparcia :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Rozumiem.  Najważniejsze żeby się dobrze bawić na własnych warunkach.   Ja akurat lubię od dziecka. Chodziłem chętnie na pochody 1 majowe z rodzicami. Było kolorowo, wesoło, dużo się działo. Najlepsze były za Gierka.   Mnie wszystko jedno pod jakim sztandarem ludzie się gromadzą. Liczą się względy estetyczne i fantazja uczestników. Im bardziej kreatywne środowisko tym atrakcyjniejsza demonstracja.   Jestem koneserem tematu. Miałem okazję obserwować tysiące takich imprez tak małych jak i dużych, we wszystkich możliwych intencjach,
    • laryngologia razem z fonicą to chyba jakaś wielka ściema i stomatolog - niech to licho on nie chce słuchać - i to jest temat :)))
    • @Rafael Marius nigdy nie byłam na żadnych marszu:) widuję i uciekam od tłumów:) Trzaskowski ma wygraną:) będzie większym prezydentem niż jest:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...