Monika_Manta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dlaczego mówisz, że nie ma po co żyć skoro dobrze wiesz jak mi na tym zależy Dlaczego mówisz, że nie ma po co żyć i, że nikt nie powinien cieszyć się bytem Czy pomyślałeś kiedyś, jak to jest, przebijać się przez morze łez własnej duszy Czy pomyślałeś kiedyś dlaczego każdy kto płacze, później sie cieszy Ludzie mają zakapturzone sny, dlatego nie wyciągają wniosków. Każdy z nich, wpadł w otchłań nicości nikt nie wie, kim jest, i dlaczego żyje. Lecz każdy, choć nie chce istnieć nie ma wyboru... [sub]Tekst był edytowany przez Monika_Manta dnia 30-12-2003 14:18.[/sub] [sub]Tekst był edytowany przez Monika_Manta dnia 04-01-2004 19:30.[/sub]
Indian_Summer Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie chce tutaj sie czyms popisywac jakbym byl kims lepszym od ciebie, ale jak dla mnie to ten wiersz to po prostu 7 zdan podzielonych na wersy... Dlaczego mówisz, że nie ma po co żyć skoro dobrze wiesz jak mi na tym zależy. Dlaczego mówisz, że nie ma po co żyć i, że nikt nie powinien cieszyć się bytem. I tak dalej... Jeszcze takie cos jestem w stanie zniesc, ale no po prostu: "przez może łez" to Twoje "może" mnie dobilo. Utopilem sie w nim po prostu. Ogolnie to tekst tego wiersza jest mi po czesci troche bliski, tez sie czasem tak zastanawiam jak Ty i tylko ze wzgledu na jego tresc nie uznam go za kompletne dno...
Monika_Manta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dzieki za "może", jestem dysortografem, staram sie nie robic bledow, no ale, czasem sie zdarza. Ciesze sie, ze chociaz jedna rzecz z tego wszystkiego Ci sie podoba, i nie uznales tego za "dno". Dzieki, za opinie i słowa krytyki... postaram sie poprawić. Niedługo wstawie tu pewien wiersz, tylko niemoge znalezc zeszutu z mają "tworczością" myśle, że tamten Ci sie spodoba, i nie tylko Tobie
Indian_Summer Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 co za nieslychana sprawa, nie moc znalezc zeszytu z wlasnymi wierszami, o czymz to musi swiadczyc?? ;)... no ale mam nadzieje ze go najdziesz i ze przeczytam ten wiersz... no i ze mi sie spodoba
Monika_Manta Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. heheh, o moim bałaganiarstwie i roztrzepaniu (albo rozczepaniu) [niewiem jak to sie pisze, a juz wychodze z domu, wiec nie mam jak sprawdzic w slowniku. TEz mam nadzieje ze go znajde...
Agnieszka_Czarnecka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ładnie namalowany obraz nicości,ludzkiej bezsilności, "bezsensu życia". Szczególnie podobała mi się metafora: "przebijać się przez morze łez własnej duszy" . Nastrój - refleksyjny. Jednak pierwszy recenzent tego utworu miał rację - można to napisać prozą, układem zdaniowym. I to jest poważny minus wiersza.
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jask dla mnie wiersz nudny, na kolana mnie nie powalil bo umiescilas w niz czesto urzywane i znane wszystkim stwierdzenia.. Badz bardziej oryginalna
Jagoda_P Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podoba mi sie. Prosze jedna o cos weselszego. pisz dalej bo masz talent !!!!!! pozdrawiam autorke i czekam na wiecej
Gość Dee Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "Ludzie mają zakapturzone sny", + najwiekszy tego wiersza, "cieszyć się bytem " juz bym sobie podarowala, bo robi sie zbyt doslownie, tak samo z "własnej duszy "... ale to tylko moje male sugestie. pozdrawiam
Jagoda_P Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a mi sie wiersz podoba, jasne ze jest po co zyc (chociaz po to by latem zwiedzic krakow z przyjaciolka :)) ;) pozdrawima goraco autorke i sle buziaki
Daniel Piaszczyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Coz nie jest dobrze...te zakapturzone sny daja mi troche nadziei, ze nastepny Twoj wiersz bedzie godny uwagi lub nawet ten po generalnej przerobce. Przepraszam ale jak slysze 'otchlan nicosci' to az mna trzesie. Oczywisic eto moje zdanie. Nie poddawaj sie jednak tylko staraj sie uczyc, naprawiac popelniane bledy i dazyc do.....sama wybierz sobie cel. Pozdrawiam ps. tutyl wybitnie koszmarny:( [sub]Tekst był edytowany przez Daniel Piaszczyk dnia 27-03-2004 23:20.[/sub]
Rekomendowane odpowiedzi