justyna ja Opublikowano 23 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 pod ciemnym puchem ze świetlikiem gwiazd zmrużyć oczy okryć się snu kolorem seledynowym jak morze złotem piasku pachnącym owinąć głowę nicią mgły spokojnej by trwać w bezczasie i wszelkiej barwie rozhuśtać ziemię do samego nieba -zasnąć
Olesia Apropos Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ogólnie bez sensu ale nawet spodobało mi się sformułowanie rozhuśtać ziemię do nieba pozdrawiam/olena
Julia Zakochana Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 taki sobiw wierszyk Olesia ma trochę racji, ale... co do pachnącego piasku nic nie mam.. Olesiu to poezja ;)
Julia Zakochana Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 taki sobiw wierszyk Olesia ma trochę racji, ale... co do pachnącego piasku nic nie mam.. Olesiu to poezja ;)
Olesia Apropos Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy TO jest poezja?
Julia Zakochana Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 niezupełnie ;) chodziło mi o to, że w poezji tego typu stwierdzenie jest dozwolone ;) ale wiersz słaby
M._Krzywak Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 To mógłbybyc niezły pejzaż, gdyby nie stałe już hm, obrazowanie. Mam wrażenie, że przy użyciu innych porównań, metafor - byłoby całkiem całkiem. A tak zostaje niewiele. W tym powtózrenie "kolor" jakby synonimów nie było. Pozdrawiam.
Chanah Letkowska Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Witam Pani Justyno, bardzo podoba mi sie sformulowanie "rozchustac ziemie do samego nieba, zasnac"- przesliczne to! Co do pachnacego piasku, moze pachniec jak najbardziej, ale coz niektorzy stracili wech. Ja wspolczuje tym co stracili.. Mam nadzieje, ze smak chociaz zostal.. Nad reszta wiersza jeszcze prosze popracowac, naprawde moze byc dobrze. Pozdrawiam, Chanah
Olesia Apropos Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 oj tak - smak został:) właśnie dlatego się nie podoba:)
Chanah Letkowska Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 To nie swiadczy o smaku tylko o guscie..jesli Pani wie co mam na mysli, a o gustach sie przeciez nie dyskutuje, Pani Olu:) Pozdrawiam, Chanah.
Rekomendowane odpowiedzi