Annna B. Opublikowano 20 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Na koniuszkach palców stanęłam drżącą ręką dotknęłam nieba Nagle... wyskoczył zza chmury spojrzał na mnie z góry - Święty Piotr Odejdź - zagrzmiał jeszcze nie twoja pora Tymczasem blokujesz kolejkę Mrugnął do mnie okiem błysnęło - jak wtedy gdy stłukłam wazon - pomyślałam A on uśmiechnął się tylko jakby znał moje myśli Pogłaskał po głowie niczym niesforne dziecko Kiwnął palcem - spadłam na ziemię w puchowe poduchy To mój debiut :] Proszę o wyrozumiałość i obiektywne oceny... Pozdrawiam
kyo Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 fajny wiersz. ale wywalilbym WTEM. i jakos inaczej to napisal:)
Annna B. Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 hmm... czy może być NAGLE zamiast WTEM ? ;-)
ula Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 też debiutuję. fajnie jest debiutować. tylko czuję się jakbym paradowała w bikini przed tysiącami. stresująco. a wiersz ciekawy.
Annna B. Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm... mam dokładnie to samo. Wychodzi na to, że to przypadłość dotykająca wszystkich debiutantów. Niby internet, nikt cię nie zna, nie widzi, ale wciąż czujesz ten niepokojący ucisk w dołku gdy sprawdzasz nowe komentarze...
Anna Maria K. Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm... mam dokładnie to samo. Wychodzi na to, że to przypadłość dotykająca wszystkich debiutantów. Niby internet, nikt cię nie zna, nie widzi, ale wciąż czujesz ten niepokojący ucisk w dołku gdy sprawdzasz nowe komentarze... Myślę, że ten ucisk w dołku nie jest znany tylko debiutantom :] A co do wiersza, to jak na "pierwszy raz", jest nieźle, aczkolwiek kilka poprawek nieco rozjaśniłoby obraz. 1. stanęłam - dotknęłam >>> nie może tak pozostać, razi po oczach! 2. chmury - góry >>> mimo wszystko odnosze wrażenie, że ten wiersz nie jest rymowany, więc ten fragment również do zmiany :D 3. Ziemię >>> proponowałabym jednak małą literą 4. Twa >>> nie lepiej Twoja? 5. koleję >>> nie wiem, czy to zamierzone, czy mialo być kolejkę? 6. Mrugnął do mnie okiem Pogłaskał po głowie Kiwnął palcem >>> taka trochę wyliczanka, może by jakoś inaczej? 7. Pointę trochę bym rozbudowała, jakoś wyodrębniła, bo całość za bardzo się zlewa i brak konkretnego zakończenia 8. I wg Twojego własnego uznania mogłabyś spróbować stroficznie (to oczywiście kwestia gustu), ale tutaj następuje wypowiedź św. Piotra, więc moim zdaniem w strofach łatwiej możnaby to uporządkować. pzdr i życzę powodzenia w kolejnych próbach :)
Annna B. Opublikowano 22 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 DZiękuję mojej imienniczce za liczene rady... ;] z wielu skorzystałam i... zmieniłam prawie wszystko (myślę że sens został), aż się boję co z tego wyszło, ale mam nadzieję że nic strasznego... On nie miał byc straszny :] Pozdrawiam i za rady oczywiście dziekuję
Rekomendowane odpowiedzi