rose garden Opublikowano 20 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Jesteś dla mnie jak łąka ta rano - błyszcząca od rosy Swoje stopy zanurzam w jej chłodne oblicze Łąka pachnie porankiem Ja - witam z nią dzień Jesteś dla mnie jak łąka Ta w południe - rozgrzana słońcem Pachnąca miętą i macierzanką Z motylem na dłoni Zanurzam się w jej oddech - oddycham łąką Staję się nią Jesteś dla mnie jak łąka Ta wieczorna - z zachodzącym słońcem czewona od blasku Owady usnęły, jestem senna Zamykam oczy Zasypiamy - ja i łąka Wiem, że to też nie jest odkrywcze i może przegadane, ale uczymy się na błędach. Będzie mi miło, gdy ktoś podpowie, czy bardzo zły.
kalina kowalska Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 nie jest bardzo zły:) trochę nudny - moim zdaniem dużo niepotrzebnych słów np. ta, swoje, Ja, łąka, we mnie nie wywołuje nastroju - ale to pryszcz:)) pozdr
Anna Maria K. Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze, że to warsztat. Ja tu widzę niezły szkielet na wiersz o apoteozie łaki (oczywiście w przenośni). Dlatego mnie nie denerwuje kilakrotne powtarzanie slwoa "łąka", można to zunać na dominantę. nalezy jednak przemaglować tu dobór słownictwa. Kilka uwag podałam. Powodzenia! :) pzdr.
zak stanisława Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Jesteś dla mnie jak łąka błyszcząca od rosy porannej stopy zanurzam chłodnym zapachem poranka witam z nią dzień Jesteś dla mnie jak łąka rozgrzana słońcem w samo popłudnie Pachnąca miętą i macierzanką motylem zdobna oddycham jak ona z zachodzącym słońcem zasypiam odurzona jesteś dla mnie Rózyczko, zmiksowałam, może coś wybierzesz pa!ES
rose garden Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Jest ładnie, ładniej niż oryginał. Dziękuję!
Rekomendowane odpowiedzi