Green Eyes Opublikowano 16 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Erotyk II Płyniemy razem łodzią rozkoszy Unosząc się ponad fale namiętności Rozkołysane ciała rytmicznie pędzą Do głębin mórz i oceanów Nad drżeniem złotym Fali się poddajemy kruchej By błogich westchnień smak oswoić Pobladłe wargi drżą z zachwytu A łódź do przystani zmierza sennej.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 twardo i niezgrabnie, może i tak trzeba:)
Tali Maciej Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 zbyt nasączony patosem ten erotyk, przeczytałem z niesmakiem, zbyt wiele klisz powielonych to tak jak 15 część filomwego erotyku "lody na patyku" ja zdecydowanie na nie pozdrawiam
Julia Zakochana Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 ja na nie przy erotyku bez słów takich jak: rozkosz, namiętność, błogie westchnienia, zachwyt.. ew. z którymiś z tych słów w jakimś nowym połączeniu (trudne zadanie) byłabym na tak
Dariusz Sokołowski Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może to nie Erotyk?
zak stanisława Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 ero-tyk prostolinijny i do celu- bez znieczulenia- nie dla mnie pozdrawiam ciepło ES
Kasia_Szymańska Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Nie różni się niczym od setek kiepskich erotyków. Już chruśniak malinowy w wykonaniu Grechuty mnie bardziej urzeka. Pzdr.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 a ja tu widzę doby początek na czterostopowego jamba z cezurami, w konwencji leśmianowskiego erotyka, już widzę przesunięcia akcentu paraksytonicznego, ktróre można wykorzystać do podkreśllenia dwojakich sensów zdań. powiem tyle do roboty!
Kasia_Szymańska Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No niestety, niezupełnie ;) Na czterostopowego jamba z cezurami może i się zanosiło, ale nawet w pierwszym wersie tylko trzy pierwsze stopy to jamby, ostatnia stopa zaś to nawet nie jamb z hiperkataleksą tylko anapest z hiperkataleksą. Pzdr.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No niestety, niezupełnie ;) Na czterostopowego jamba z cezurami może i się zanosiło, ale nawet w pierwszym wersie tylko trzy pierwsze stopy to jamby, ostatnia stopa zaś to nawet nie jamb z hiperkataleksą tylko anapest z hiperkataleksą. Pzdr. nistety niezupełnie widzę, czy niestety niezupełnie początek, bo niestety nie wiem co niestety, Pani wstęp do analizy formalnej wiersza z grubsza zgadza się choć trudno polemizować jakąkolwiek formę wersów o przypadkowej rytmice, z drugiej zaś strony początek to początek, nie ma czego dyskutować, czegokolwiek nie byłby ten początek początkiem, lepsze to niżli bardziej czy mniej widzimisiowe "ble":), choćbyśmy zaprzęgli do tego stada mniej czy bardziej znanych piewców uroków pseudo erotykowych, dla zasady - pzdr.
Kasia_Szymańska Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No niestety, niezupełnie ;) Na czterostopowego jamba z cezurami może i się zanosiło, ale nawet w pierwszym wersie tylko trzy pierwsze stopy to jamby, ostatnia stopa zaś to nawet nie jamb z hiperkataleksą tylko anapest z hiperkataleksą. Pzdr. nistety niezupełnie widzę, czy niestety niezupełnie początek, bo niestety nie wiem co niestety, Pani wstęp do analizy formalnej wiersza z grubsza zgadza się choć trudno polemizować jakąkolwiek formę wersów o przypadkowej rytmice, z drugiej zaś strony początek to początek, nie ma czego dyskutować, czegokolwiek nie byłby ten początek początkiem, lepsze to niżli bardziej czy mniej widzimisiowe "ble":), choćbyśmy zaprzęgli do tego stada mniej czy bardziej znanych piewców uroków pseudo erotykowych, dla zasady - pzdr. Uroczy wywód :) Oczywiście mam nadzieję, że Panu ten ekhym erotyk podoba się w takich stopniu, co i mnie :) Pzdr.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Pani Kasiu, oczywista Pani racja!
Rekomendowane odpowiedzi