Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 13 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Izie - Czy widziałeś wiatr tkający kryształy jeziora? Księżyc po czerni biegnący, gdy wieczorna pora? Znasz rozlaną krew zachodu, drogie szaty słońca? Albo piękno ziemskich płodów; pszenica rosnąca? Czy kąpałeś wzrok w bieli kwitnącej jabłoni? Widziałeś jak na zieleni wiosna kwiaty roni? - A Ty widzący tak wiele cudownych anieli, widziałeś choćby raz jeden oczy Izabeli?
Beenie M Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 No, no Arku, piękne te kryształy dla Izabeli. Niby takie banalne, proste, ale znajduję urok w czytaniu. Izabela będzie na pewno zadowolona. pozdrawiam
Edyta Zielińska Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Dobry wiesz :) myśle, że byłby niezłym omamem dla uczniów, gdyby mieli pisać jego analizę i interpretację ;) Podziwiam
fr ashka Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 nie znoszę wierszy z rymami, a tu choć są, to nie drażnią :) poczułam ten klimat... romantyk? tak. plusisko! :) pozdrawiam, fr.ashka ;)
Beenie M Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A wiesz fr.ashko dlaczego Cię nie drażnią, bo to napisał Arkadiusz Nieśmiertelny.
fr ashka Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A wiesz fr.ashko dlaczego Cię nie drażnią, bo to napisał Arkadiusz Nieśmiertelny. no ba! ;))
Jerzy Rybak Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. itd. wierszyk - koszmarek. przykro mi.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 13 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Dzięki za komentarze. Iza zadowolona - to wiersz na Jej urodziny :) ps. tylko nie Nieśmiertelny! błagam!
fr ashka Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przepraszam, ale nie rozumiem... :)
Beenie M Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a trzeba było dawać sobie taką ksywkę? no
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Arku, mi również przykro, no ładny jest, ale takich mamy milijony. Nie tym razem. I cóż to za konstrukcja "A Ty widzący tak wiele/ cudownych anieli"? To jest frywolność gramatyczna, którą mógłbym ew. zaakceptować, gdyby wiersz był cały bardziej "frywolny gramatycznie". A tutaj widzę tylko poszukiwanie na siłę, nie wiedzieć czemu akurat koniecznie z tym słowem, rymu. No, ale tak czy inaczej - najważniejsze, że się Izabeli podobało:) Pzdr!
Vera_Ikon Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Mi też przypadł do gustu. Ładnie się nim płynie. Jest lekki i taki prosty w swej konstrukcji - przy czym ów prostota jest absolutnie pozytywna: nie ma silenia się o dziwne wyczyny językowe. Taki szczery i z uczuciem. A jaki kolor oczu ma ów Izabela? pozdr Weronika
M._Krzywak Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Mam wrażenie, że ostatnia strofa, mimo, że najważniejsza, popada w pewien manieryzm. Ale to nie znaczy, że cały wiersz jest do kitu, ponieważ stworzyc wiersz, że tak powiem, liryczny i napisac go dobrze, to jest sztuka. I tutaj sie udało. Tak. Pozdrawiam.
Smok Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 pisany z myślą o jednej osobie zawsze bedzie miał coś w sobie
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 14 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Co do 'cudownych anieli' to wiem.... ale w tym wypadku nie ważne było dla mnie to sformułowanie, tylko znaczenie. Co do ksywki to nie moja wina, że wtedy byłem mały i głupi ;)
kalina kowalska Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 wiersz ckliwy i i taki badziewiasty w sylu retro:), ale jest w nim coś ładnego - niech się Izie spodoba pozdr
Chanah Letkowska Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Witam, wiersz bardzo przyjemnie sie czyta. Moze i retro, ale tak lekkie i z liryka w tle wypada bardzo na plus. Pozdrawiam. Chanah
Leszek Baliński Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Z wyjątkiem anieli, może być. Czyli Plus -. Pozdrawiam
le_mal Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Najważniejsze dla mnie by coś czuć czytając wiersz.A tu i owszem Arku, nie da się ukryć.pozdrawiamciepło:)
Espena_Sway Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 dla mnie za bardzo cukierkowy. ostatnio lubię mocniejsze teksty i w innej formie. choć z drugiej strony dedykowany, więc pewnie Izie się spodoba - bo prosto z serca. zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Rekomendowane odpowiedzi