Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

niewierność sobie

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam ochotę wreszcie dorwac się do znaczenie słów, ale nie mam czasu. Np - pzrepowiednia -ileż to rodzajów przepowiedni bywało, ileż teori wiary itd. Takie teksty jak powyższy wydają się odnosic do pewnych typów, szkoda, że jednak tak ogólnikowo - czasem lepiej prościej, a dosłowniej. Jednak nie jest to zły wiersz i myśle, że plus się należy.
Pozdrawiam.

Yasioo Zimiński: jak to nie ma metafor?;)są. chyba, że słabe Twoim zdaniem a to już co innego:)

fr ashka: re: pozdr:) może innym razem się spodoba

Vera Ikon: Weroniko ciesze się bardzo, że do mnie wpadłaś znowu i w dodatku, że Ci się podoba:)

Ewa Kos: naprawdę? to dopiero komplement:D

dzie wuszka: kręgosłupa moralnego... albo jeśli kojarzysz obraz Fridy "złamana kolumna".zastanawiam się nad końcówką ewentualnie mogłoby być
gryzę po nocach w pięty
mechanizm
samospełniającej się przepowiedni
jak myślisz?
a jakie to piwo? bo mnie zainteresowało:>

M. Krzywak: samospełniająca się przepowiednia to konkrene zjawisko dodatek do jakieś tam teorii naukowej, a wiara w człowieka tu miałam na myśli teorie naiwne. może rzeczywiście zbyt ogólnikowo ujełąm to w tekście. wydawało mi się prosto. opis pojęć jest czasami wyliczanką a chciałam tego uniknąć. pozdrawiam serdecznie i się usmiecham:)