Fanaberka Opublikowano 8 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 ciche popołudnie czerwieni się tulipan otwarty na pszczołę
Waldemar Talar Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 O zmierzchu tulipan się raczej zamyka dlatego bym proponował małą zmiane. Cichy poranek czerwieni się tulipan płatkami do pszczół.
Fanaberka Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to był ten moment na chwilę przed zamknięciem, ale poprawiłam, dzięki :-)
Eugen De Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 cichość poranka a czerwień tulipana podnieca pszczołę
Dora Kalla Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 "otwarty na coś" oznacza, że zgadza się na coś, na kogoś, zatem to przenośnia. Lepiej byłoby:"ku" (jeśli pszczoła tuż tuż. "podnieca pszczołę" to przypuszczenie, skąd to wiadomo? Niektórzy mawiają, że w poprzednim wcieleniu byli pszczołami, może i Ty kiedyś....? "a" to zapchajdziura. "czerwienić się" może OD tulipanów a nie tulipan. Jeśli on się czerwieni, to jest to uczłowieczenie.
Fanaberka Opublikowano 13 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj Bleblin, Bleblin, co z Ciebie wyrośnie? Napisz coś, chętnie przeczytam. :-)
Dora Kalla Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 po1. Już nie tylko wyrosłam, Fanaberko, ale i przemierzyłam wiele. po2. Pisywałam, pisuję i będę pisywać. Nie tylko tutaj (pod pseudo) i to, zaledwie ta strona powstała, w całkiem innej szacie, ale także na wielu znanych stronach poetyckich ( ze względu na pkt 1) Wiersz podstawowy opisałam wcześniej. Jestem obiektywna do bólu. Poprawka zdecydowanie lepsza! Nie można jej nic zarzucić. Pozdrawiam. Eugen De: Twoja wersja ma dwa błędy- "a" to zapchajdziura, a "podnieca" należy do ocen i haiku tego nie toleruje. Deser: Waldemar Talar: Twoje haiku jest bardzo poprawne.
Fanaberka Opublikowano 14 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znam Cię, Bleblin, zarówno z tego serwisu, jak i z innych, w tym z Twojego własnego. (nigdy nie pisałam pod jakimkolwiek innym nickiem, ale niewiele tego było, możesz nie pamiętać). Zmieniłam haiku, zanim je opisałaś i skrytykowałaś, spójrz na daty. Teraz je chwalisz. Co mam myśleć? Nie mam nic przeciw krytyce, lubię się uczyć, korzystać z rad, tyle, że z Twoją się nie zgadzam. Ale zapraszam, oczywiście. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi