Russe Opublikowano 7 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 widzę cię zawsze przez gęste obłoki tak chodzisz sama w niezmąconej ciszy na palcach liczę wszystkie twoje kroki jak biedny muzyk złamane klawisze a kiedy białe zrzucasz ozdobienia ubrana w nagość że brakuje głosu opisz paznokciem rozkosze cierpienia na moich plecach i połóż się do snu - - - - i tu http://www.poezje.pl/index.php?a=txt&id=845 dziękuję za komentarze
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Znacznie lepiej niż ostatnio, jeżeli dobrze pamiętam;) Tytuł bomba (sam w sobie, ale tak z ciekawości zapytam - czy ta Margot to ma coś wspólnego z markizem de Sade?) Urzekająco napisane, ba! mogłaby być prawdziwa perełka, lecz przeszkadza mi tutaj "i połóż się do snu" - wydaje mi się, że w poszukiwaniu rymu zachwiałeś znacząco rytmem, wyszedł zupełnie nieoczekiwany zgrzyt na koniec. Gdybyś to udoskonalił, dałbym bez wahania do ulu! Pzdr:)
Anna Maria K. Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Ostatni wers zdecydowanie zgrzyta, chociaż rym jest całkiem ladny, bo niedkoładny (głosu-snu), to jednak rytm padł. Specjaliści by zapewne rzekli, że coś tam nie gra z akcentami, tudziez jakimiś tajemniczymi dla mnie trikami poetyckimi. Nie potrafię Ci pomóc, jednak do porpawki na pewno, bo załamuje sie meliczność utworu, który wart jest odpowiedniego zakończenia. pzdr.
Russe Opublikowano 7 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 witam "bo niedkoładny (głosu-snu)" glosu - do snu wystarczy odpowiednio przeczytac i nic nie zgrzyta prosze sprobowac
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Oj Russe, przeczytałem po raz enty i akcent tam źle pada - trzeba to czytać jak "dosnu", zaś kiedy chcę przeczytać ze spacją w środku, to zgrzyta rytmika. Pomijając te kwestie, sam rym jest dobry.
Rekomendowane odpowiedzi