Kamil Wroński Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Człowiek Szczęścia szuka I nadzieją Znalezienia żyje. A rozum Nadziei nie chce. Rozum chce Tylko odpowiedzi. Serce szuka Szczęścia na tym świecie . Szuka przyjaźni I miłości. Rozum znaleźć Chce tylko Odpowiedzi paru I wiedzy o świecie. Serce moje Nadzieją żyje, Którą rozum Chce pogrzebać. Nie szukam Odpowiedzi. Szukam szczęścia Swego serca. Po cóż wiedza Gdy serce umrze. Umrze z samotności I twardym się stanie. Serce żyje Póki jest nadzieja, Póki jej światło Choć słabo świeci.
Ewa Jaworowska Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Czyżbyś był w dołku? "Serce moje nadzieją żyje którą rozum chce pogrzebać"... Czasami lepiej kierować się sercem niż rozumem. Gdyby nie wyszło zawrócisz. Mnie się wiersz podoba.Ma coś w sobie, czego nie umiem przelać z klawiatury na ekran. Ma to coś.
Jaro Sław Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 bardziej sercem jak rozumem? Nigdyyyyyy (serce bez rozumu jest ślepe, durnowate i immanentne do kwadratu, udusić się można) Pozdrawiam ;o)
EWA_SOCHA Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 wyjątkowo ;) zgodzę się z Jaro Sławem Po cóż wiedza Gdy serce umrze. Umrze z samotności I twardym się stanie. przy odpowiedniej wiedzy bedzie jakaś równowaga (zawsze dynamiczna);) wtedy serce nie siądzie, chyba, że człowiek głupi jak but... wtedy życie stanie się wiecznym melodramatem pozdrawiam eva
Rekomendowane odpowiedzi