Julia Zakochana Opublikowano 1 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 zostań na śniadanie we dwoje łatwiej podnieść się z nieświadomości po przebudzeniu stanąć przed lustrem słysząc kochanie bosko ci w rozpuszczonych włosach na grzance topi się masło wypływają zapamiętane sny zęby dzwonią o kubki zanurzając się w kawach czy herbatach nasłuchujemy porannej prognozy pogody na spacer do pracy i z ... ale ty co wieczór gdy dogasa ostatnia świeczka całujesz naciskasz klamkę - wychodzisz cichutko nie jem wcale grzanek na śniadanie nie chodzę do pracy przed rodzicami nie schowam cię w pościeli bo rano mama budzi mnie do szkoły
Mirek Mazur Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 no muszę przyznać, że troche się rozmarzyłem - te rozpuszczone włosy i wogóle:) można sobie wyobrazić co to było wieczorem! ale dalej to hahaha trąci pedofilią! ...a poważnie to oryginalnie napisany wierszyk, romantyczny - pseudonim artystyczny masz zasłużony pozdrawiam :P
le_mal Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Julio, bardzo się podoba.Widać samą młodość. Umieściłabym ten utwór w cyklu. Pamietam "między słowami''-chyba się nie mylę. Pozdrawiam serdecznie.
Nechbet Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 lekki wiersz, bardzo dobrze się czyta, dla mnie naprawde bardzo dobry, strasznie mi sie podoba, gratuluje ;-)) serdecznosci:*:*:*
Ewa Rajska Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 plusikkkk:) pozdrawiam majówkowo! ER
Julia Zakochana Opublikowano 1 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 no aż nie mogę uwierzyć, że tak się Wam spodobało :) bardzo bardzo bardzo mi z tego powodu miło :) Mirek, jaką pedofilią?? nic z tych rzeczy :P dziękuję wszystkim i pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 No, pani Julio - oby tak dalej... Kolejny dowód, że jednak mozna napisac o związku, hm, kobiety i mężczyzny nie ocierając się o banał, chociaż zakradł się (niestety) kwiatek mowy mlodzieżowej: "bosko ci w rozpuszczonych włosach" - paskudne... Pozdrawiam.
Julia Zakochana Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 paskudnie to wygląda...? chciałam tak specjalnie... przecież jak sie facet rano obudzi i zobaczy swoją ukochaną w porannym nieładzie, rozespany;) to co może powiedzieć ;)
Espena_Sway Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 nieźle, choć jakoś do mnie nie przemawia - chyba dlatego, że nie podchodzi mi pod dzisiejszy humor. ale wskoczę za kilka dni, pewnie odbiorę inaczej. zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Julia Zakochana Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 nie każdy wiersz nie każdemu podchodzi :) byłoby nudno, gdyby tak było dziękuję, że zerknęłaś :) pozdrawiam
Julia Zakochana Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 ok:) dzięki za komentarz
Vera_Ikon Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Nie jest zły. Może nawet niczego sobie. Ciężko mi zdecydować :) Ale mam "ale" Ani w życiu, ani w poezji nie lubię zwrotów typu "bosko ci w czymś tam". Gdzieś w okolicach podstawówki "boski" był koronnym przymiotnikiem zastępującym wszystkie inne nacechowane pozytywnie :) pozdr serdecznie Weronika
Ewa_Kos Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Ładnie to opisałas, zawsze mówie,że tęsknota i marzenia to poezją...Poradziłaś sobie - wiosenne plusisko i buźka :)) EK
Julia Zakochana Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Vera, no cóż... widzę że to "bosko" się już kilku osobom nie podoba... ale ja jednak zostawię Drogie Ewy cieszę się, że Wam się podoba ;) pozdrawiam /zmęczona dzisiejszym polskim/
Rekomendowane odpowiedzi