Magda Rosa Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 …dwóm moim kropelkom, które czasem zapominają, dlaczego znaczą tak wiele kropla - niezaprzeczalnie mokra sama nie ożywi usychającej nadziei nic poza tym że jest jak wiele innych w morzu serc listek niewielki niewiele warty chwila jego zieleni przeminęła dawno na drzewie życia ziarenko piasku na plaży podmywane falą bezsensu przesypywane z miejsca na miejsce przygniatane niechcianą stopą zdarzeń myślisz niepotrzebna kropla wyblakły listek ziarenko jakich wiele spróbuj napić się wody bez kropel usiąść w cieniu drzewa bez liści odpocząć na plaży bez piasku skoro małe na pozór nieważne znaczy tak wiele zatrzymaj się pomyśl jak wielkie w zwierciadle świata jest odbicie twoich nieprzeciętnych oczu
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 A więc "Krople zwątpienia". Tak, myślę, że to bardzo udany tytuł, cieszę się, że sobie pani poradziła:) Pozdrawiam, jeszcze z Warsztatu:)
Beenie M Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Bardzo ładne przejście od zwątpienia do znalezienia sensu. Tytuł bardzo mi pasuje. Ode mnie duży plus, bo znalazłam przyjemność w czytaniu. pozdrawiam ciepło
Magda Rosa Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Dzięki Beenie M. Cieszę się, że się podoba. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję! Jeszcze taka mała prośba, może nie "pani", bo nie mogę się przyzwyczaić, kiedy ktoś tak do mnie mówi. Jakoś nieswojo się czuję. Ja również pozdrawiam! MR
Nata_Kruk Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Właśnie przy okazji Fotografii dusz, zajrzałam do innych Twoich wierszy. Te ...krople... są naprawdę piękne, mądra treść i fajne przejścia tematyczne, no i samo zakończenie...zaskakujące nieco. Mogę tylko pogratulowac pomysłu. Pozdrawiam...:)
Rekomendowane odpowiedzi