Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Szczęście zabiło mnie

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj.
Zatem zacznijmy, a mianowicie jest dziś już albo dopiero 25 kwietnia 2006 i cóż z tego kiedy ja się uwsteczniłem albo inaczej ewoluowałem tylko nie w tym kierunku w jakim zmierzać powinienem albo w jakim zmierzać chciałem pierwotnie.
Dnia jednego zrobiłem zdjęcie, było ładne żeby nie powiedzieć piękne ale nie właściwie opisane nie miało nic w sobie dopiero po odwróceniu kolorów zrobieniu negatywu i barwy niczym na zdjęciu RTG wyszło mi ładnie. Pięknie? Tak pięknie dlaczego? … i tutaj się wszystko zaczyna i trwa nadal jest i było marazmem codziennego życia od roku i miesięcy kilku toczy mnie choroba i złośliwie niczym nowotwór zabiera mnie po kawałeczku nie zachłannie tylko po kawałeczku powoli spokojnie ja jej nie ucieknę albo mu nie ucieknę to już chyba nie istotne, ale czy na pewno to co dla mnie wydawać się może nie istotne dla Ciebie może to być jedyna prawdą życiową dającą Ci inspirację do tego aby Kochać aby trwać w codzienności świata tego świata czarnobiałego a wreszcie i naszego świata dzisiejszego, strasznie mi się pisze teraz po uwstecznieniu.
Dawniej siadałem i zwyczajnie pisałem i wiedziałem co chce napisać a finalnie wszystko pisałem na bieżąco tj. nie kontrolowałem tego co piszę tego co wyrażam i to było piękne nie skrępowane żadną nawet wolną myślą, potok wolnego ja nie skrępowanego myślami czyste uczucia wspomnienia a teraz toczony chorobą zapadam się w otchłań a co gorsza nie mam już jak krzyczeć bo zagubiłem osobę do której mogłem krzyczeć i wołać o ratunek a tak moje wołanie o powrót pozostanie głuche i nie odbije się ni echem ni niczym tylko spadaniem a co jeśli dla mnie nie ma dna wyznaczonego będę spadał i wił się w życiu tak jak dziś dnia … ?
To ja nie chcę żyć ? Jesteś szczęśliwa (-y) ?

Witaj, zacznijmy od błędu składniowego w pierwszym zdaniu...

Potem tendencja do przestawiania szyku, nie brzmi to dobrze...

Coś takiego jak interpunkcja dla ciebie nie istnieje, ja tez mam z tym problem , ale przerosłeś mne :)
Potem takie długie zdanie okropne

Zrobiłem zdjęcie, było ładne i dalej na końcu zdania znów powtarzasz wyszło mi ładnie... tak nei może być...i bez mi

Treść: piszesz o chorobie potem zwracasz się nagle do kogoś grzecznościowo nie wiadomo po co?
Te twoje myśli, są bardzo chaotyczne, niepoukladane... niespójne, nie tworzą całości, nie tworzą opowieści, jak bezideowy blog, których w szkole czytam setki, żeby wyłapywać błędy, i wbijać sobie do głowy zasady jak nie należy pisać...
Końcówki nie rozumiem zupełnie.
O czym to jest ?

Musisz dużo popracować nad warsztatem, bo jest kiepsko, póki co...

przepraszam, życzę powodzenia i pozdrawiam