Iza Smolarek Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 siedzę na brzegu żwir chrzęści w dloniach emigracja. Krzyk łyski rozpruwa trawy rzucam przeszlosc w wodę perkozy nurkują zdziwione ty tez mowisz – ucieklam. Nie rozumiesz glodu jak wiatr suchego. I ze mozna nie ulec innym pokusom oprocz kawalka drogi jak duch powracam do ceglanych domów choć ludzie są inni skóry maja kolorowe barwione uśmiechy Sledzia trzymają za ogon połykając po dawnemu z cebulą przy plotach jak drzewa z bajek o cierpkim smaku rosna faceci z oliwka zamiast twarzy ja juz lezalam w debowych czasach teraz uszlachetniona popijam jenewer z wyrokiem -mam nieuleczalna pamiec. Znowu narzekasz a ja kazdego ranka glaszcze kosa i wysylam go w droge z mysla sucha jak kartka łyski zegluja siedzę na brzegu -
Mirosław_Serocki Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Nie skomentuję. Nie skoment Nie skom Nie s N
M._Krzywak Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 bo należy czytac bez polskich znaków, czyli dokładnie tak, jak jest napisane - wtedy jest znacznie ciekawsze :)
Iza Smolarek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Nie mam polskich znakow :( kiedy je kopiuje, zamieniaja sie w "krzaczki". Ktos moze pomoc...?
Edyta Katarzyna Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Paannnn znawca poezji polskiej śmiać mi się chce
M._Krzywak Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Paannnn znawca poezji polskiej śmiać mi się chce Nie widzi pani tekstu do oceniania powyżej ? Może zbyt skomplikowany ?
Ewa Fałdarek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 jeżeli tekst już poprawiany był, to nie do końca, widzę czasem ż i ł, ale nie wszędzie, gdzie winno być. przy okazji interpukcja też do poprawki, bo raz są kropki, gdzie indziej uciekły. co do wiersza- dwie pierwsze strofy takie przegadane, nie podoba mi sie. za dużo tego opisu nie wnoszacego (jak dla mnie oczywiście) wiele. np. tutaj: "perkozy nurkują zdziwione ty tez mowisz – ucieklam." taki przykład - ty tez zdziwiony? ty tez nurkujesz? (hehe ;) "choć ludzie są inni skóry maja kolorowe barwione uśmiechy Sledzia trzymają za ogon (barwione usmiech?? O_o, a co to ? (że niby a -odbiorac głupi taki, powinnam wyczuć metaforyke oryginalną i sie nie czepiać? ;-P) połykając po dawnemu z cebulą przy plotach" - że to niby takie inne? że przy płotach? klimatu to akiegoś (jakiekolwiek) nie wprowadza itd. jednym słowem nieco irytujące to z poczatku (i rozwinięcia) ostatnia strofa nawet nawet - cos w niej jest ciekawego, szerszego interpretacyjnie... (albo to efekt zaskoczeia ;) ) i jeszcze bardzo bym prosiła o napisanie mi co to jest jenewer - bo ja nie znam takiego trunku - nie byłam na tej emigracji (skoda,ze nie wyłapałam, jaki to kraj być moze :(
Mirosław_Serocki Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Może warto przypomnieć sobie co to jest przerzutnia i po co się ją stosuje. Iza wie.
paper_doll Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Kura, czemu nie stosujesz polskich znaków?? i czemu niekonsekwentnie znaki interpunkcyjne? są myślniki i kropki, ale tam gdzie się chyba niechcący wstawiły ;) a tekst. no jak tekst Twój. tylko zadziwiająco liryczny. jak nie Twój. piknie. no podoba mi się. bałdzo. buź.
paper_doll Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 a. już wiem, nie czytałam komentarzy. fragment z polskimi znakami uznaj za niebyły.
Rekomendowane odpowiedzi