Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Powiedz czemu dzisiaj mój Mimie szaro-włosy Czemu dzisiaj stoisz bosy? Nie, ja teraz zamknę oczy A Ty powiedz swym milczeniem O czym smutną nucisz pieśń Oczy utkwiłeś w dali gdzieś Niewyraźne, wywiercone westchnieniem Wyrzucony trwasz jak ściany Kształtem przypominasz Jego Umarł by niedopuścić złego Tyś za to ciszą, milczeniem zalany Ja to słyszę, ileś jest warty Byłeś tam przed kilkoma laty! Swym istnieniem jesteś Nim Jesteś wieczny szaro-włosy mim
Piotr_Mogri Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 począwszy od drugiej strofy łamie się rytmika utworu - ciężko się czyta: - Niewyraźne, wywiercone westchnieniem - Umarł by niedopuścić złego - Ja to słyszę, ileś jest warty rażą mnie ponadto proste rymy... ale ciekawy pomysł rozmowy z samym sobą... pozdrawiam P.M.
marcin_wojdan Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przypomnaiłeś mi kiepskich gdzie Walduś też robił za mima, che che.....ale ten mim nie jest wesoły tylko jakiś smutny..wyraz twarzy twardy....no nie trzeba go rozweselić::)))
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Temat mi się bardzo podoba , klimat też ,ale chyba jeszcze trochę zgrzyta .Spopróbować ,małej poprawy ,napewno się Panu uda. Wie Pan o co chodzi , to się czuje. Kibicuję , czekam na następne. Pozdrawiam Tadeusz
Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dzięki za komentarze! Bardzo jestem szczęśliwy, że komuś się spodobał ten wiersz(mimo drobnych błędów) :) Teraz będę miał troszkę więcej czasu na swóją "twórczość" i postaram się napisać coś ładniejszego. Pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi