Aileen Atrien Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Idziemy walczyć W głowach mamy Świetlaną przyszłość W sercach Odwagę beznadziei Na oczach Czarne przepaski By nie widzieć klęski Na ustach niesiemy Uśmiech śmiertelny W naszych dłoniach Plastikowe karabiny I gumowe miecze Brzęczy blaszana zbroja Syntetyczny pióropusz Dumnie powiewa Na naszych lakierowanych hełmach Ołowiane żołnierzyki Zabawki To wszystko Czym jesteśmy Dlaczego więc Niesiemy Prawdziwe brzemiona? [12.07.05]Pisane pod wpływem piosenki Eminema "Like toy Soldiers", a raczej samego tytułu. Nie zjedzcie mnie, proszę :)
Luthien_Alcarin Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 przykro mi ale prośba nie zostanie uwzględniona- jaka inspiracja taki wiersz (niestety)- wsyztsko na talerzu, temat spłaszczony, troche buntu młodzieńczego i ogolnie musisz jeszcze sporo popracować: czytaj czytaj czytaj: a do posłuchania to moz elepiej np Kaczmarskiego? POzdrawiam Agata PS Przperaszam ze zgryzliwa, ale Eminem działą na mnie jak płachta na byka
Aileen Atrien Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Dziękuję serdecznie za propozycję, aczkolwiek jest ona trochę nie na miejscu - to, że wiersz inspirowany jest tytułem piosenki pana Eminema, którego, przyznaję, nawet lubię, nie oznacza wszakże, że nie słucham innych wykonawców ;) Akurat pan Kaczmarski wisi na drugim miejscu mojej prywatnej muzycznej top listy (pierwszy jest Tu es Petrus *-*) i słucham go bardzo często, w przeciwieństwie do Eminema, którego ostatni raz słyszałam w audycji "Czarny Piątek" w Radiowej Trójce jakieś cztery miesiące temu ;) Ale to czego słucham, a czego nie, albo czym jest wiersz inspirowany, a czym nie, nie powinno mieć najmniejszego wpływu na ocenę ;) Za samą zaś ocenę dziękuję i obiecuję się poprawić :) Pozdrawiam pokornie, Aileen Atrien.
teraa Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 to po co piszesz czym sie inspirowałaś
teraa Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 to po co piszesz czym sie inspirowałaś
gabriel p. Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 wiersz dość "płaski" - wszystko widac jak na dłoni i choć chwilami porywa to ogółem jednak bez polotu ;-) pozdrawiam
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Im bardziej prostolinijny tytuł, tym bardziej niestety (?) należy się wykazać inwencją i pomysłem w dalszej części. Sam znam piosenkę pewnej kapeli punkowej, a myślę, że pod względem wysublimowania artystycznego nie przerastającej Eminema, piosenkę o tym samym tytule, lecz niebanalną i (sorki - nie chcę cię wcale urazić Aileen) lepszą od tego wiersza. Popracuj nad tym tekstem - poprawienie go nie jest niemożliwe:) Podpisuję się pod sugestią Luthien: czytać, czytać, czytać. I nie zrażać się. Pzdr!
Aileen Atrien Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Dziękuję za komentarze :) Tera - po to pisałam, czym inspirowany, bo uznałam, że taka informacja jest wyjaśnieniem dla tytułu. A ja rozumiem, jak mi się powie coś raz, naprawdę. Nie trzeba aż trzy. Pozdrawiam, Aileen Atrien, wcale niezrażona.
M._Krzywak Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Eminem ma ładne oczy - takie królicze. a to poezja tyrtejska ? Żadnych gmachówn nie obali raczej. Pozdrawiam.
Tali Maciej Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 dla mnmie kiepściuchne, taka wyliczanka która wieńczona jest patetyczną puentą ja zdecydowanie na nie pozdrawiam
mikołaj chrobochek Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 taki swoisty kop w powietrze z pół obrotu. jestem na nie absolutnie, a piosenka eminema jest dużo lepsza od tego liryku. ta enteroza mnie razi. puenta jest wręcz masońska do gabriel pe: _czy mógłbyś wskazać te momenty?
Rekomendowane odpowiedzi