Anastazja.P Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 zalaliśmy magią każdą kończynę i wyrósł na dłoni opiekunki najgładszych z ciał w pierś zapadły jego kolce wam cierpienie nie jest w cenie między wargi włożył śmiech w nakłutej jaźni buchaltera medyka zakwitł karmiony muśnięciami twardy na dnie donicy krawat z szyi uwiąd - niedoczekanie
M._Krzywak Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 radzę pzreczytac na głos, a potem zastanowic się, co to jest. Conajmniej dziwne. Pozdrawiam.
Anastazja.P Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cały czas się zastanawiam ;)
janko Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 no oczym ten tekst? najprościej - o kaktusie? jak głosi tytuł. a w podtekście ? "wam cierpienie nie jest w cenie" - komu Wam? /mnie/tobie? niepotrzebnie się rymuje wyrósł na dłoni opiekunki - no ten kaktus? i w donicy czeka na uwiąd (starczy, chyba umysłu), ale niedoczekanie kaktus odżyje z każdą wiosną wielkiejnocy na nowo. wyrósł na dłoni opiekunki [[najgładszych]] z ciał ???? i to"zalewanie magią" w pierwszym wersie pachnie zupą zalewajką;-) albo bzdurą, legendą, nieprawdą ? to będzie dobry wiersz jak mi kaktus na dłoni wyrośnie. a przecież jest tu tyle znaczeń, tylko poprowadzenie ich tak, aby "zamotać", "udziwnić", "zasłonić", prowadzi do niezrozumienia do machnięcia, bez zagłębiania się w istotę. próbowałem,:-(( "nasza śmierć jest łatwa, to innych jest nie do zniesienia."
Anastazja.P Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. piękne słowa, ale wiersz nie o śmierći - przeciwnie o wytrwałości i to w dwóch opcjach: 1. przesłania 2. wytrwałości tych, ktorzy przez wiersz przebrną ("wam") :))) Pozdrawiam Anape.
Dorma Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Gdzieś już czytałam ten wiersz, możliwe, że był już kiedyś wklejany. Wtedy mi się podobał i teraz tez.. Dobry wiersz :)
janko Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. piękne słowa, ale wiersz nie o śmierći - przeciwnie o wytrwałości i to w dwóch opcjach: 1. przesłania 2. wytrwałości tych, ktorzy przez wiersz przebrną ("wam") :))) Pozdrawiam Anape. toteż nie chodziło o wiersz, taka luźna dygresja na ps. to co o wierszu, było wcześniej. ale "haft" łatwiej było zaakceptować:-)
Rekomendowane odpowiedzi