Veronique Sijka Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 21:37 Skrzydła kładą cień u stóp, anioł gasi świecę życia. W wiecznym mieście, wiatr poderwał wspomnień pył. Zmęczone stopy, wstrzymane ostatnim westchnieniem. Jasna myśl, ostatnie słowo pożegnaniem jutra Zamilkną, prochem ziemi spierzchnięte usta Pielgrzym umarł.
John_Maria_S. Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Wszystko o.k. Tylko czemu po 21.Wydaje mi się,że lepiej byłoby po 23.Bardziej dramatycznie.
Veronique Sijka Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 powinno być o 21:37 bo ten wiersz dotyczy konkretnej osoby, ale nijak nie jestem w stanie wsadzić tego do tytułu. więc wpisałam to co mnie przepuściło dzięki za odwiedziny pozdrawiam
Miłka Maj Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 To był Wielki Pielgrzym. Rozumiem chęć upamiętnienia tej chwili, złożenia ukłonu...tylko niestety czasami lepiej przemilczeć; nie trafia w takiej formie; p/V.
Veronique Sijka Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 tak to bywa z tą prywatą, ale nie mogłam wytrzymać mimo wszystko dzięki za koment.
Regina Misztela Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 anioł,westchnienie,gasić świecę życia,wspomnienia,proch ziemi - prosze czymś zastąpić
John_Maria_S. Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Najlepiej byłoby chyba jednak po prostu 21.37.Wszyscy wiedzieli by w czym rzecz.Tytuł musi przyciagać,jak wystawa w sklepie i musi mówić co jest w środku.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Tak, tak - nie szkodzi przecież zamiast "po 21" napisać poetycką depeszę z nagłówkiem "21.37", ew. "o 21.37", w każdym razie cokolwiek, coś co by wskazywało, że chciałaś to konkretnemu pielgrzymowi zadedykować. Pozdrawiam serdecznie.
Alicja Najdowska Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 a mi się podoba, bo wyraża Twój żal...
Jimmy_Jordan Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Wiesz Veronique moim zdaniem to na wyspach by ten wiersz chyba przeklęli. Tam życie zaczyna się właśnie po 21... No ale my mamy Polskę, prezydenta kaczora i wogle masakrę i muszę ci powiedzieć, że do polskich realiów wiersz pasuje. Tylko taki słowotok troszku. Pozdrawiam
Jimmy_Jordan Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Aha sory nie przeczytałem komentarza, wycofuję zarzuty...
Veronique Sijka Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 może mi ktoś powie czy jest opcja zmiany tego tytułu, bo mnie samą skręca- na razie zastosuję więc półśrodek i umieszczę podtytuł dzięki za odwiedziny
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Odsyłam do mego skromnego komentarza kilka post'ów powyżej:) Właściwie czemu nie chcesz tego zatytułować najzwyczajniej w świecie? "o 21.37"; "21.37"; "po 21, 21.37"? Choć z tym podtytułem jest ok. Hihi... a może: "BBC News: 21.37"? Rozumiem, że z tym ostatnim to już przegięcie:))) Ale ja inaczej chyba nie umiem tu pomóc. Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi