Veronique Sijka Opublikowano 29 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Dogasa żar na palenisku, w duszy coś umiera. Drew dorzucam, wypłakuję zimno z serca. Zimnym zmierzchem, umieram bohatersko, sprzedając duszę bezdusznemu ochłapowi, który nie rozumie płynącego łzami atramentu. Oddam go płomieniom, gdzie może przez chwilę Salamandra wzruszy się, moją nierozumną tęsknotą. W cieple domowego ogniska ?
stanislawa zak Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 masz salamandrę, sala i mandrę w kominku?szczęściara pozdrawiam
Veronique Sijka Opublikowano 29 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 trzeba kogoś do tego kominka wsadzić na "x"zdrowasiek bo inaczej wiosna nie przyjdzie padło na salę i mandrę
mikołaj chrobochek Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 aj,aj tak tak, salamandra była kiedyś uważana za stworzenie mieszkające w płomieniach, ponieważ pewien gatunek zapadał w sen zimowy w drewnie,chował się w szczeliny. gdy ludzie wkladali drewno do ognia salamandry szybko uciekały z ognia. tyle. pozatym nawet ciekawie ale tytuł odrzuca i czegoś tu brakuje. 3+ pozdro:)
Veronique Sijka Opublikowano 29 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 z tymi tytułami to tak jest że czasem je szlag trafia, przyznam że zabrakło mi pomysłu na tytuł. dziękuję za opinię i odwiedziny
Jimmy_Jordan Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Ja się wzruszyłem, a salamandrą proponuję w kominku rozpalić... Pozdrawiam Ale sory, to powtórzenie umierania razi troszku...
Rekomendowane odpowiedzi