Regina Misztela Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 jesteś pretensjonalna. Szczytem pretensjonalnych łóżek, poranków, kawy słodzonej i niesłodzonej, jajecznicy pełnej babskiego cholesterolu, przepraszasz nawet gdy dochodzę do wniosku, że mogę dzielić z tobą losy mojej szczoteczki do zębów, szczoteczki do butów, do łysiny, do zlewu, do garnków i inne. Jesteś nudna jak mój co poniedziałkowy pryszcz na dupie, który i tak kochasz, ba! Napiszesz sonet o tryskającej lawie z dwupasmowego wulkanu - oddanie czci fizjologii mojego mężczyzny, on ( ja) jeszcze nie wie, ile wysiłku włożysz w doklejanie rzęs po ćwiartowaniu cebuli. Ile dasz cygankom i księdzu, żebym kupił zwiędłą róże. Ale lubię za to gdy milczysz wpatrzona w telewizor, cicho stukasz językiem o podniebienie, ćwiczysz przed nocą.
Rafał S. Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Ostro, i zadzwiajace ze mi sie spodobało.Zeby troche liryczniej ujac moje rozumienie tego wiersza przytocze Szekspira "slodycz w nadmiarze to rzecz obojetna" i dobrze to ujete wspolczesnym jezykiem,najbradziej podobalo mi sie:"poniedziałkowy pryszcz na dupie, który i tak kochasz, ba! Napiszesz sonet o tryskającej lawie z dwupasmowego wulkanu - oddanie czci fizjologii mojego mężczyzny"-cacuszko.Zdecydowanie znam ten temat a to cwicznie przed nocą:P O stronie technicznej-przecietnie ale nie narzekam bardziej skupilem sie na przekazie i tresci,ktory w tej formie jest dosc plynny Pozdrawiam serdecznie
M._Krzywak Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 wymieniłbym ten wiersz na jeden z działu Z, bo to jest wiersz bez tandety, bez jakis trendów o dupe rozbic itd, idt. Porządny, mocny tekst - TAK. Pozdrawiam.
Regina Misztela Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 dziękuję:))))) Regina
Rekomendowane odpowiedzi