Sceptic Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 poeci nie wytwarzają dóbr wiek produkcyjny mija im w bibliotekach na uniwersytetach w labiryntach regałów emocjonalnym rozchwianiem zagrażają społecznej stabilizacji nakazuje się natychmiast wykreślić poetów z idealnego społeczeństwa stary szarlatan słucha ze stoickim spokojem na obrusie z gazet rozmnaża chleb śledzia i wódkę
Noe-Gd Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Za Ołtarzem Oczy zawodzą ołtarz monitora ,który tonie z tobą w płyciźnie myśli Po schodach klawiatury schodzi bóg poezji palcem wskazującym mówi -pisz! Unosisz głowę ,choć pusta tak ciężka, konasz i to - pisz!- Dobiega zza ściany płaczu w Jeruzalem. Przypadasz do muru trzęsących kapeluszami - wyciagają ręce. Po ostatni grosz i załom kamienicy krwią wybudowanej. Świątynia płonie a płomienie siegają Rzymu.Cadyk wstaje z grobu i gromi uczniów Chrystusa.Za brak znaku na niebie. to ja Noe-Gd z Gdańska 17.03.2006
M._Krzywak Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Sceptic - nie do konca się zgodzę z tym obrazem, pod względem treści - ci poeci w realu potrafią zaskoczyc (piekne dziewczęta i przystojni panowie, hehehe). Aczkolwiek w części pisanej kursywą wyczuwam jakies odbicie "Państwa". I nie wiem, czy poezja ma dzisiaj takie znaczenie. Hm, tekst pod rozwagę i do pzremyślenia, bo pod względem formy jest ok. (a co ten pajac wkleja, jak wczoraj popluł się, jak cos jemu sie wkleiło ? Może cierpi na amnezje ?) Pozdrawiam.
Rafał S. Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 troche jestem dzis zmeczony wiec powiem tylko OK i duzy plus.
Noe-Gd Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Sto dni do Raju bez krat wiekiem się zdaje. Lipo kolorem zieleni znak daje po rzeczy idziemy. Za bramą niebo bez krat wieczór się ściele obiadu nikt nie podaje. Klawisz łgał od lat Raju tu brak a na ulicach frajerzy. 17-03-06 20:25 romdar77
Noe-Gd Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Krzywak u sceptica nazywa mnie pajacem za wklejenie..ciekawe kim on jest skoro mi wczoraj wkleił tasiemca... SUPER PAJAC IDIOTA
M._Krzywak Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no chwile, chwile - kto zaczął wklejac ludziom teksty - wybacz, ale nie ja. A wkleiłem tasiemca po tym, jak zrecenzowałem wiersz Noego. Zreszta policzmy: JA wkleiłem raz, Noe, a ty ile razy, od samego początku ??? ze 456. tak więc nie pierdol tutaj bajeczek...
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Mam nadzieję, że nigdy nie będę poetą ;) wiersz jest fajny, tylko po co ta kursywa?? pozdrawiam /Arek
jacek_sojan Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 to jest Platon po marksistowsku; albo Marks po platońsku - łe, bez dotychczasowej lekkości i finezji - wyszedł elaborat; a miała być poezja... J.S.
Sceptic Opublikowano 18 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 WERSJA NOWA, RYMOWANA I MNIEJ POWAŻNA (upoetyczniona na życzenie pana J.S. :D) W mieście W. żył każdy jak król Straż miejska strzegła mienia Człek pracował, ile chciał i mógł Aż kiedyś wyszło - zarządzenie. Ze wszystkich radioodbiorników Przemówił czule premier: poeci nie wytwarzają dóbr więc trzeba ich wyplenić. wiek produkcyjny mija im nad książką w bibliotece dlatego każe się od dziś poetów z miasta skreślić jak to być może, żeby młodzik zamiast w pracować na etacie, tramwajem jeździć, dzieci płodzić nad książką życie całe spędził tak w naszym mieście być nie będzie emocjonalnie wciąż rozchwiany zagraża taki drugi z pierwszym stabilizacji, która dla nas celem najwyższym i najszczerszym. Dwięc nowe prawo głoszę tu: Koniec poezji w mieście W. A w mieście jeden był poeta Szarlatan i hochsztapler i także on spokojnie słuchał Co z radia mówił premier. Do pracy on nie myslał iść Do biura ani na taksówkę. On zamiast tego wolał cud - Rozmnożył śledzia, chleb i wódkę.
Espena_Sway Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 ciekawa treść, oczywiście pierwsza wersja na plusa. nie mam zastrzeżeń pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
jacek_sojan Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 i od razu jest zabawniej; ale rytm i rymy kuleją - stanowczo trzeba to poprawić; będzie super - jak mówi moja córka; :) J.S.
Rekomendowane odpowiedzi