Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wsłuchaj się w szeptu słowa jasne,
mojego serca ciche wołanie.
Swoim duchem nie uciekaj w dal.

Nie czekaj też,aż przyjdę sama...
Nie czekaj,aż samo się stanie
rzeczy po imieniu proste nazywanie.

Oddechem wilgotnym popieść skroń
i dłońmi połącz swoje własne
i moje- marzeniami usłane
życie dziwne.Odległą na cal
dogoń mojej duszy cierpką woń.

Opublikowano

"cal" to rym do "dal"...nie mogłam się tu rozpisać na przykład "na dziesięć centymetrów" bo chciałam zachować rytm...

Nie wiem czy coś mi z tego wyszło...
Pozdrawiam
I.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Jak upodli dildo, pukaj   Jak upodli pupę pupil, dopukaj
    • @Tymek Haczka   ty biedny mały szpicelku.   prowokujesz i donosisz.   nawet nie chcesz wiedzieć jaki los spotkałby cię gdybys był żołnierzem.    
    • Dziś w przedszkolu u dzieci w Palatach Jest Mikołaj (istota brzuchata) Nagle z grupki berbeci Troje do niego leci To jest mój! I mój! To mój jest tata!
    • @hania kluseczka   Haniu.   na to czy bedè cię wspominał czy nie nie masz wplywu.   możesz mnie o cos poprosić.   a ja jestem dżentelmenem wiec zapewne ci ulegnę.   trochę dziwnie się czuje bo wczoraj nazwałaś mnie agresywnym psycholem.   wcześniej pisałaś o urazach w opcji 3xl i poziomie IQ.     ja chodzę w ciuchach 3xl ale dlatego że jestem dobrze zbudowany . IQ tez mam niezłe tak więc nie czuje się twoimi uwagami przygnębiony.   raczej rozbawiony.   a co do psychola. nie musisz się mnie bać!!!!!   i nie mam do ciebie żalu, że na mnie napadłaś.   jeżeli napiszesz kiedyś dobry wiersz to przeczytam i skomentuje.   bo ty, inaczej niż twój kumpel jesteś chociaż autentyczna.   nie jesteś jak on szczepiona igłą gramofonową z myślami z AI.   i ja to w tobie lubię.     @viola arvensis   Wiolu.   przepraszam ale muszę się z Tobą zgodzić.   i to zgodzić całkowicie.   jakis arogant wciagnął do brudnej gry zazdrości swoją kumpelkę, Bogu winną Hanie, i zbałamucił tę biedną dziewczynę aplikując jej poczucie chorej lojalnosci.   wszystko juz wczoraj bylo dogadane a trynek, nie mogac widać spać przyszedł jątrzyć ciagnac za soba biedną Hanie.     Wiolu.   bardzo rozsadne są Twoje słowa.   dziękuję za ten Twój głos rozsądku i madrości.   serdeczności.        
    • @hania kluseczka  @Tymek Haczka   Po co łazicie za @Migrena? Prowokujecie, jątrzycie, smrodzicie i wymądrzacie się na tematy ludzi komentujących i utworów, których nie dzwigacie.    Wszyscy Was ignorują, a wy dalej swoje.   Jakim trzeba być zakutym łbem, żeby tak obrzydzać innym pisanie i komentowanie, tylko po to żeby zwrócić na siebie uwagę.      Nie znajdziecie atencji tutaj ani nigdzie gdzie ludzie się szanują i są wobec siebie lojalni - co wam sie tak bardzo nie podoba i przeszkadza.   Idźcie gdzie wam pasuje i dajcie ludziom pisać i wypowiadać sie swobodnie.   Tu kompleksow nie wyleczycie.   Obrzydliwe jest wasze zaczepianie i prowokowanie, wtrącanie się w rozmowy, a potem donoszenie.       
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...