Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

o pile

Stefan_Rewiński

Rekomendowane odpowiedzi

Stefan R. kobiety kocha czule
rżnie rude, blondynki oraz czarnule
wierszem czaruje, uśmiechem kusi
orkiestra seksu gra w jego duszy

rzuca kobietom kwiaty pod nóżki
z fantazją bzyka w piaskowym łóżku
tej da całusa, owej diamencik
rój chętnych pszczółek wokół się kręci

czyż jestem gorsza? też chcę pieszczoty
może jak dwa szalone koty
w marcową noc na całość pójdziemy?
najpierw żubrówki się napijemy
a potem na gorącym dachu
przesypiemy ze dwie garście piachu?

;)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio w Warsztacie

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

~~

Wartościowanie w obłudnie fałszywym pojęciu znaczenia haseł prawa i sprawiedliwości, jako środka do osiągnięcia zamierzonych celów, były od zawsze skażone zarówno przy tworzeniu jak i dalszej działalności politycznej wpierw Porozumienia Centrum, a następnie partii o nazwie Prawo i Sprawiedliwość.

Sekciarsko / mafijny układ, jaki od początku przyświecał założycielom tego ugrupowania, był coraz jawniej akcentowanym w nagradzaniu swoich zwolenników, pozwalając na gromadzenie wokół siebie łasych na przywileje postaci z bardzo szerokiego spektrum społecznego.

Pewnego rodzaju przymierze z Kościołem - oparte na obopólnych korzyściach obydwu stron - pozwalało na otumanienie przez kaznodziejów znaczących mas społeczeństwa, zwanych tu `ciemnym ludem` i wykorzystaniu ich w roli swoich wyborców.

W tym to bowiem okresie dwóch kadencji rządów Prawa i Sprawiedliwości nastąpił pogłębiający się podział społeczeństwa, co zaowocowało również - i nadal owocuje - odejściem szerokich mas z grona wiernych religii chrześcijańskiej. Daje się również odczuć wyraźny spadek powołań do stanu duchownego, w tak tradycyjnym jeszcze niedawno, katolickim Narodzie.

To właśnie tacy ludzie jak - z jednej strony Antoni Macierewicz, z drugiej zaś Tadeusz Rydzyk - działając z błogosławieństwem swoich mocodawców, doprowadzili do stanu bezprawia i chaosu, co było i jest spełnianiem żywotnych celów Rosji. To tym i im podobnym osobom z bliskiego otoczenia Kaczyńskiego udawało się przez długi czas utrzymywać w ukryciu swoją pazerność dla osiągnięcia korzyści majątkowych - zasłaniając się populistycznymi hasłami z rodzaju pro publico bono.

Trudno mi dzisiaj zrozumieć miliony moich rodaków, którzy w dalszym ciągu chcą popierać tego rodzaju mafijną działalność zarówno z pozycji jeszcze niedawno rządzących, jak i Kościoła w Polsce.

~~

• Najczęściej komentowane w ostatnich 7 dniach

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

~~ Wartościowanie w obłudnie fałszywym pojęciu znaczenia haseł prawa i sprawiedliwości, jako środka do osiągnięcia zamierzonych celów, były od zawsze skażone zarówno przy tworzeniu jak i dalszej działalności politycznej wpierw Porozumienia Centrum, a następnie partii o nazwie Prawo i Sprawiedliwość.   Sekciarsko / mafijny układ, jaki od początku przyświecał założycielom tego ugrupowania, był coraz jawniej akcentowanym w nagradzaniu swoich zwolenników, pozwalając na gromadzenie wokół siebie łasych na przywileje postaci z bardzo szerokiego spektrum społecznego.   Pewnego rodzaju przymierze z Kościołem - oparte na obopólnych korzyściach obydwu stron - pozwalało na otumanienie przez kaznodziejów znaczących mas społeczeństwa, zwanych tu `ciemnym ludem` i wykorzystaniu ich w roli swoich wyborców.   W tym to bowiem okresie dwóch kadencji rządów Prawa i Sprawiedliwości nastąpił pogłębiający się podział społeczeństwa, co zaowocowało również - i nadal owocuje - odejściem szerokich mas z grona wiernych religii chrześcijańskiej. Daje się również odczuć wyraźny spadek powołań do stanu duchownego, w tak tradycyjnym jeszcze niedawno, katolickim Narodzie.   To właśnie tacy ludzie jak - z jednej strony Antoni Macierewicz, z drugiej zaś Tadeusz Rydzyk - działając z błogosławieństwem swoich mocodawców, doprowadzili do stanu bezprawia i chaosu, co było i jest spełnianiem żywotnych celów Rosji. To tym i im podobnym osobom z bliskiego otoczenia Kaczyńskiego udawało się przez długi czas utrzymywać w ukryciu swoją pazerność dla osiągnięcia korzyści majątkowych - zasłaniając się populistycznymi hasłami z rodzaju pro publico bono.   Trudno mi dzisiaj zrozumieć miliony moich rodaków, którzy w dalszym ciągu chcą popierać tego rodzaju mafijną działalność zarówno z pozycji jeszcze niedawno rządzących, jak i Kościoła w Polsce. ~~
    • @Radosław Masz alergię na miód... To nie kosmetyka to ścięcie - wycięcie. ...zapewne rozeszło się o kwestię "ból"  Twoje wiersze się "treściwe" w minimalistycznej formie - tak skomponować wiersz (miód

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

) geniusz. Wiersz ubiera "rzeczywistość" w "nierzeczywisty" świat . Prawdziwy "koneser" po przeczytaniu zobaczy, doszuka się podobieństw...jego świat zatańczy do melodii skomponowanej jakby dla niego. Ból - życiowy, każdy go doświadczył tak że aż czuł go fizycznie ...co zrobiłeś w tym wierszu ?  Ugłaskałeś, oswoiłeś, życia trud.  Fakt najlepszym wyjściem jest ucieczka, ale nie każdy chce uciekać ...żeby stanąć i powiedzieć ..no wiem jesteś... wiem że nie zabawisz tu długo... wiem że miniesz i będzie jeszcze bardziej wyjątkowo... Potrzebny jest "bodziec" - tu bodźcem był- jest wiersz.
    • @Gizel-la A to ciekawe " poczucie szczęścia". 
    • @iwonaroma Znam ten film, a wiersz super. 
    • @UtratabezStraty Masz rację więziennictwo było, jest i będzie. Nie mam nic więcej do dodania. Skup się na swojej wrażliwości i wierszach, zamiast zaglądać mi albo innym "pod skórę". Dziękuję za dyskusję, pozdrawiam.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...