laura palmer Opublikowano 15 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 szukali szczęścia w gwiazdach na mapach dloni widzieli przeznaczenia bali się złych znaków omijali czarnego kota czekali na szczęśliwe dni nadzieję zastąpili kartami modlitwę seansem u wróżki i gdy już wszystko o sobie wiedzieli zauważyli,że pomylili się i powinni się jeszcze nie narodzić
M._Krzywak Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 odpowiedź tkwi w "Samuelu Zborowskim" Słowackiego.
macia miszka Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Ja też jak widzę swoje przeznaczenie chciałbym urodzić się od nowa. tytuł zupełnie zbędny. Lauro czy podobało ci się "Miasteczko Twin Peaks " ? Stąd ten pseudonim ? Skądinąd lepszy niż sam wiersz przewaga tego o czym chcesz opowiedzieć a tego w jakie ujęte jest to barwy .
mikołaj chrobochek Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 nic specjalnie specjalnego. nie nie nie! druga strofka lepsza. pozdro
Stanisław Kamykowski Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 nie przypadło mi do gustu to nagromadzenie czasowników -li w ostatnim wersie zmieniłbym na "i nie powinni się jeszcze narodzić", chociaż i tak nie zmieni to mojegonegatywnego nastawienia, czekam na następny pozdrawiam:-)
pathe Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 dobry temat.popracuj może nad jakimiś środkami artystycznego wyrazu żęby nie był taki "mówiony".
Julia Valentine Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 słabo, moim zdaniem; tytuł kiepski, zresztą nie rozumiem dlaczego "przeznaczenia", a nie jak już przeznaczenie; znalazła się jedna (z tego co dojrzałam) literówka; ostatnie zdanie - jakoś ten szyk dziwny dla mnie, może: "i nie powinni się jeszcze narodzić" całość niczym specjalnym nie jest, wg mnie, to takie wymienianie sposobów na poznanie przyszłości, ale z tego nic nie wynika; ogólnie nie najlepiej; pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi