Łukasz W Opublikowano 10 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 W piaskowej butelce po wytrawnym winie obmywam cię ciszą z przekrzyków. Za oknem lampiony z pretensją w płomieniach kłaniają się setkom świetlików. Blaszana piersiówka, pamiątka po dziadku, podziwia okręty z papieru. Świadoma przeszłości osiadłej na żaglach rdzewieje nie znając już celu. Ta chwila, choć krótka i głucha na wieczność nie żąda by jej się słuchano. Wie dobrze, że ukryta w odmętach pamięci powracać będzie co rano.
M._Krzywak Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Bardzo to ładne - tak się rozczytałem i jakiś powiew nostalgi mnie owiał. Dobrze napisane, wciąga. Na tak. Pozdrawiam.
Smok Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 no się z Krzywkiem zgodzę, ładny wiersz. pozdrawiam
Regina Misztela Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 nie ani to ładny wiersz, ani ładnie napisany wytrawnym winie obmywam cię ciszą z przekrzyków. - proszę mi wytłumaczyć ciszę z przekrzyków?:) chociaż piersiówka:) Reginka
Łukasz W Opublikowano 10 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 cisza i przekrzyki to dwie różne rzeczy...
Ewa_Kos Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 ''wie dobrze, że ukryta'' zmień na ''i dobrze ukryta'' Przy głośnym czytaniu tam właśnie ''skrzypi'' Poza tym fajny rytmiczny wiersz. Pozdrawiam ciepło. EK
Julia Valentine Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 ogólnie, moim zdaniem, nie najgorzej, ale: zmieniłabym wersyfikację, tym bardziej w niektórych miejscach (np. wg mnie lepiej nie zostawiać pojedynczej litery na końcu wersu); do tego w trzech ostatnich wersach dałabym myślnik: "Wie dobrze - ukryta w odmętach pamięci powracać będzie co rano." melodyjna całość, razem z treścią sprawia, że tekst jest melancholijny i dobrze się go czyta; pozdrawiam serdecznie
stanislawa zak Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 biorę na siebie odpowiedzialnosć i podpisuję sie pod wszystkimi komentarzami, z tą różnicą że wiem o co chodzi w ciszy przekrzyków, też tak czasem mam. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi