Dora Opublikowano 6 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 O poranku weszłam na jedną z leśnych dróg Nad brzegiem jeziora usiadłam na kamieniu słońce przeglądało się w lustrzanej wodzie rzucając poświatę Ptaki zwiastowały nadejście jesieni
Smok Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 jak dla mnie to ptaki zawsze obwieszczają nadejście wiosny, a cała reszta; już było, może i obrazek ładny, ale każdy wers już widziałem w wielu innych wierszach, jak dla mnie bez nowości pozdrawiam
Stanisław Kamykowski Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 niestety smok ma rację- ładne, ale już było pozdrawiam;-)
M._Krzywak Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Doro - sprawę warsztatową przesłałem privem - nie chciało mi sie oficjalnie wkleic. Czemu - nie wiem. A ten wiersz - no właśnie. Na takie tematy muszą byc nowe rozwiązania. Ale ja wiernie kibicuje, zatem - pisac, pisac i pisac. Byle lepiej :) Pozdrawiam.
Ewa_Kos Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Witaj. Michał ma rację; ja też myślę, że wiersz jako temat można uratować,bo konieczne są zmiany, ale wierzę,że sobie poradzisz.Pozdrawiam cieplutko. EK
Dora Opublikowano 6 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Dziękuję za odwiedziny :) wiersz idzie do warsztatu. Pozdrawiam :)
teraa Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 ten tekst przypomina mi teksty jónsiego z sigur rós. a to już wielki komplement. tylko nie ma tu tego gwizdania, śpiewu. samym tekstem tego sie nie osiągnie. prosty tekst. kobiecy, może nie bije jakimis uczuciami, ma słodko informującą forme, troche schematyczną, troche przewidywalną. mi sie podoba tyle
Tomasz_Biela Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 jakaś czarna zapadnia po tych ptachach się zrobiła brakuje zakończenia w sumie ono jest ale dla mnie za mało jeśli ma być to tekst sielankowy i ma się go tak miło czytać jakieś zaśnięcie na koniec albo co cokolwiek po ptaszkach ;) czasami w sumie trzeba takie pisać nie samym buntem się żyje bywaj
Ewa_Kos Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Wersyfikacja bardzo poprawia odbiór. Z przyjemnością + Pozdrawiam serdecznie. EK
teraa Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja sie nie zgodze. ten wiersz jest suchy, informujący. tak na nowy dzień. wstałem zobaczyłęm napisałem. coś w tym jest, nie można sie przyczepic. nikt nie powie że to genialny wiersz. ale usprawiedliwia go jego charakter. ale tak polemizuje
Dora Opublikowano 6 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 I w butach brudnych od błota wybrałam się do pracy. Tak było:)
Roman Bezet Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy można by zrobić jeszcze coś gorszego (od spełnienia tej rady?). Obawiam się, że tylko - przestać pisać ;) Po co 'poetyzować'? żeby wyprodukować jeszcze oddatkowe hektolitry słownych brzękadełek? Malo tych śmieci wala się dookoła? Wiem, że myślal Pan o czym innym, ale to sformulowanie - nietrafione ;D Wierszyk jest jak bajeczka, tzn. uczucia i obrazki szczere i prawdziwe, ale poezja? - nie, po prostu wierszyk, niezbyt oryginalny. Ale skoro Tera tak spokojnie połknął - to mnie wypada chyba łzę uronić? ;) pzdr. b
teraa Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 a czy ja mówie tu o jakiejs wydumanej poezji? wierszyk, taki po prostu - owszem. ma za zadanie byc takim i jest. lepsze to od tego czym czestują inni
Roman Bezet Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Tera - czy Ty masz jakieś uczulenie na mnie? ;D Przecież Cię doceniłem (i -am ;) Panie Eug. - nadmiar pięknosłowia (i słowia bez znaczenia) jest oczywisty. Domyślam się, że chcial Pan naklonić Dorę do pracy nad (napisałem to zresztą), ale - nie zgadzam się na koncepcję: malujmy ładniejsze obrazki, ubierajmy w wyszukane szatki. Środki mają pełnić funkcję: nadmiar czy brak - wsio ryba. Wolę proste sposoby od wyszukanej maniery. To tak w skrócie. Liczę, że Pan rozumie (bo temat zbyt prosty, żeby go walkować)? pzdr. b
Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Np. dorzucić wilka i babcię, jakieś pokrzytwy. Pozdrawiam Doros.
stanislawa zak Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 dajcie spokój, są ptaki ,będzie wiosna!Dora dojrzeje i coś dobrego wklei. pozdrawiam wiosennie!
Rekomendowane odpowiedzi