Nechbet Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 nie mogłam uwierzyć w istnienie naszego świata zabierałeś mnie tam codziennie układając w niekończące się pytania w szklanych tętnicach wzbierała krew „kochać to tworzyć” mówiłeś w mojej głowie rodził się spokój teraz słońce zachodzi za zmęczone powieki między nami cisza gra na nozdrzach tylko usiąść i patrzeć jak ubywa nieba pod palcami
Nechbet Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 nie jestem przekonana co do tego wiersza, pomozcie jak mozecie, bo ja nie wiem co mam z nim zrobic :D
Oscar Dziki Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 jak dla mnie to nic, bo nie dostrzegam zadnego potencjalu. jest nudny. nie wspomne o tetnicach, ktore nie wiem czemu są szklane. kruchosć? no i powieki ze słońcem w szejkerze wystepuja zbyt czesto. Rozejrzyj się za jakims pomyslem na wiersz.
Nechbet Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 haha :-) dziekuje, mialam go nie wklejac, ale... no wlasnie poki co to nie wiem, wiem ze ostatni wers tego wiersza mnie samej sie podoba, a reszta tez mi sie nie podoba ;-) dziekuje i pozdrawiam :-)
Ewa Rajska Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 a mnie się pododba- nie bije po oczach, ale jest ładny:) cisza w nozdrzach mi nie gra, ale poza tym jest ok:) pozdrawiam ciepło ER
Oscar Dziki Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wyobrazam sobie kontekst, w ktorym ta puenta bylaby efektowna, ale pamietaj, ze jednak kontekst stoi nie tyle na rowni z puenta co nawet ja przewaza. puenta jest uzupelnieniem sytuacji lirycznej. efektownym (oby) ale tylko uzupelnieniem.
Gość Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Nechbet, ostatni wers bardzo. całość odpowiada mojemu aktualnemu stanowi ducha i takie to kobiece, a faceci czasem nie jarzą tak jak my. nie jest zly, takie delikatnie, nienachalnie, ladne. pozdr
Witold Marek Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Zrób opozycję w drugiej strofie - aż się prosi. Ostatni wers ciągnie się tak jakoś bez szkieletu, zawiesiłbym go na jakiejś wyraźniej stopie. Kusi mnie ten tekst, byle nie za bardzo, bo przegniotę na swoje podobieństwo :) Pozdrawiam.
stanislawa zak Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 chociaż często jestem w opozycji do Oskara tutaj całkowicie przyznaję mu rację!te tętnice, te nozdrza, zastąp czymś ładniejszym, a zmęczone powieki i słońce do wymiany, przemyśl pozdrawiam ciepło
Espena_Sway Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 całość nie jest najgorsza, choć można ją dopracować. puenta na taaak pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 kochać to tworzyć - mówiłeś --- tak bym to widział. Reszta bez zmian. pozdrawiam /Arek
Rekomendowane odpowiedzi