Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

wąska w pasie? - takie prostactwo ;)
ale te świerszcze, gwiazdy, światła, pachnienie, drżenie w oczach - to chyba prawdziwa poezja.
słyszałem, że niektóre mają w oczach owsiki (czy jakoś tak) - to nie ta peelka?
nie haiku, niestety, nie ste TY!!!
dyg
b

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Jacek_Suchowicz Jacku, w życiu nie zapaliłam papierosa, a od dymu papierosowego mam kaszel,  moi goście też nie palą. Ale ogień w wierszu, muzyce, tańcu - to bajka, którą lubię czytać, patrzeć albo słuchać. dzięki :)        
    • Kim jesteś o Pani ma miła, Która przed laty w me życie wkroczyła Dla Ciebie me serce szybciej zabiło Przy Tobie słońce jaśniej zaświeciło.   Dzień bez Ciebie to dzień stracony, Bo gdy Cię nie ma, to jestem zatrwożony Tak bardzo tęsknię, tak mi Ciebie brakuje Już nie pamiętam jak pocałunek smakuje.   Stanęłaś na mej drodze, przesłoniłaś pół świata Mimo białej głowy, ja wciąż za Tobą latam. Od lat noszę Cię w sercu-do tego muszę się przyznać Czy nie jest za późno aby Ci miłość wyznać?
    • @Naram-sinBardzo dziękuję za komentarz!  @Jacek_SuchowiczDziękuję!

Z tym zdaniem zgadzam się całkowicie. Żaden człowiek nie ma takiego aparatu umysłowego. Żaden.  pozdrawiam @wierszykiBardzo dziękuję!

@Annna2Bardzo dziękuję!
    • @Naram-sin No nie załamuj mnie,    A mnie o inny ogień chodzi czemu mnie gasisz załamujesz bez niego gasną słowa wierszy i cały koncept mi się psuje 
    • kocham ten moment gdy tyczka wynosi mnie w przestrzeń nad słowami nad miastami   nad nieogarnionymi miastami słów   ulice po których uciekałem za dzieciaka przeganiany z treningów kotłują się ciemnymi mackami w mojej pamięci   wypełnia je huk morza   wiem, że mógłbym kiedyś zanurzyć stopy w wodach nieba tylko po co je mącić ludzką nagością no i za czym wtedy zatęsknię   w zetknięciu z ziemią jestem jak spadający głaz Syzyfa jeszcze bardziej nieustępliwy jeszcze bardziej triumfalny   kocham ten moment gdy ledwie muśnięta poprzeczka drży na stojakach w ostatnim uśmiechu dogasającego nad stadionem słońca
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...