sylwek zieliński Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Zbiegłem wczoraj z pełni akwarium srebrnego domu Biegłem wąchając strużki krwi niepotrzebnej nikomu Wołam mówię pisząc Wzywam płaczę krzycząc Zbieram w usta ślady A usta pełne pewniej mruczą Wierszu bądź mi kimś Zupełnie nowym Bądź najtańszej wódki galonem stulitrowym Żebym już nie mógł karmić swojej nędzy żeby Tobą trucizną gardło swoje spalić I nie żebrać Więcej o tanie gwiazdy co już martwe na wzór Wody wymodlonej zgniłej przez robaków chór Kroplą potu co kapie mi z nosa na papier Żądam byś był choć pętlą założoną na bakier Albo wieżą bezzębną spacyfikowaną lub Nie okratowaną Wiarą tak płytko przeze mnie Poznaną Kobietą z jej martwymi członkami Kaleką Bez członków za to z nie mniej martwymi piosenkami Idiotą co się z deszczu nieba słońca chleba Cieszy Bezbarwną bezdenną bezwonną butlą cieczy Bądź czaszką trupią niech wydłubię oczy lasem Ciemnym może w końcu cię w nim zgubię Bądź wreszcie drgnieniem powieki w nagość ubranej Bym wiedział że żyję gdy wstanę nad ranem
Nata_Kruk Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Sylwek, dlaczego wiersz węgielny..?...z całego zapisu, podoba mi się bradzo samo zakończenie.. ale tylko to, przykro mi..:( Serdecznie pozdrawiam...:)
nimue Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 troche jakbys w czestochowie tworzyl... pozdrawiam :)
sylwek zieliński Opublikowano 23 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Wiersz Węgielny dlatego, że miałem ochotę na mały paradoks, już wyjaśniam: Z powodów osobistych oraz różnych wydarzeń w moim życiu, których nie będę tutaj opisywał (bo to nie powinno Nikogo obchodzić), postanowiłem dać "węgielny". Nawiązując do takiego kamienia, który kładzie się pod nowe budynki itd. A jeżeli ma to być paradoks, to może to oznaczać dwie rzeczy: albo kamień nie jest węgielny (etc.), albo brak okoliczności, aby go położyć. Tyle. pozdrawiam, i przykro być Ci wcale nie musi
Rekomendowane odpowiedzi