Tali Maciej Opublikowano 20 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Fshut słonica Pada na me lica Poranna ulica A na niej ulicznica Łagodna jak dziewica Sukienka na wietrze kica Ja mówię –ladacznica Ona zbulwersowana pannica Krzyczy zimno piździca Lepsza jest piwnica W piwnicy winnica Łapie ją za cyca Jej piękna miednica Masuje moje lica W spodniach do szpica Ma tęga kotwica Lekka krzywica Klepie ją po czole Co za wiersz Ja pierdole
Espena_Sway Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 ale wspaniale napisane historia ta bardzo realna szansa na wygraną pozdrawiam Espena :)
stanislawa zak Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 gdy namiot duży stoi, żadna nie przestoi- he he pozdar!
le_mal Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Maćku !nie spodziewałam się takich talętów u Ciebie.Szok!Teraz wiem ,że miłość to niezwykle subtelne uczucie.Co za finezja.Rymy świetne,kontrastowe - ''ulicznica-dziewica'',''czole -..dole''.Ujmujące pisanie.Ach!
Quimeen Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Niesamowicie metaforystycznie przechodzi Pan od słonicy ( samo jej imie Fshut jest cudowne. Tak cudowne jak wshut słońca. ) do zajączka w formie kicającej sukienki. Jest Pan genialny. Powiem więcej jest Pan arcygenialny. !!!!!!!!!!!!!!!
Leszek Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Niejednokrotnie już próbowałem napisać wiersz w podobnej konwencji, jednak zawsze brakowało mi słów, Ty nie dość tego, że posiadasz ich skarbnicę, to jeszcze w wysublimowany sposób potrafiłeś połączyć je znaczeniowo i treściowo z konwencją treści utworu. Nic dodać, nic ująć po prostu maestria. Pozdrawiam Leszek :)
Tali Maciej Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 w wierszu chciałem oddać chwilę impresji, porannego słonica (chodziło mi w tym neologiźmie o tęgie trąbiaste promienie słońca) różnorodność końcówek fleksyjnych miała zaskakiwać czytelnika, a opowiedziana w wierszu historia miała w dwojakli sposób odnmieść się do miłości (francuskiej) z uśmiechem pod nosem pozdrawiam
Roman Bezet Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Chyba za dużo akrobatyki w tym wierszu! To zły przykład. Taki Stefan np. (pomimo Krav maga!) mógłby sobie naciągnąć język w tej figurze! Bardziej realistycznie, proszę - w końcu miłość to szaleństwo z ograniczoną odpowiedzialnością a nie jakieś SA! dyg b [color=red]Q[/color]
Stefan_Rewiński Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Maćku walnij w łeb Bezeta jak poetę poeta albo kopnij w jaja lekko
antonina radzieda Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 O tempora! o mores!
Bartek Bartek Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masakra! Wulgarne i prymitywne. To ma tyle wspólnego z poezją co noc z dniem. Jeszcze bardziej szokują mnie pozytywne wręcz entuzjastyczne komentarze, które świadczą o społecznym (mam nadzieję, że tylko w obrebie czytelników i autorów tego forum) przyzwoleniu i zapotrzebowaniu na tego typu "twórczość". Pozdrawiam Bartek
Tali Maciej Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masakra! Wulgarne i prymitywne. To ma tyle wspólnego z poezją co noc z dniem. Jeszcze bardziej szokują mnie pozytywne wręcz entuzjastyczne komentarze, które świadczą o społecznym (mam nadzieję, że tylko w obrebie czytelników i autorów tego forum) przyzwoleniu i zapotrzebowaniu na tego typu "twórczość". Pozdrawiam Bartek Jeśli by Pan zacny zwrócił uwagę na to iż wiersz był pisany na konkurs, a co za tym idzie był pisany pod dyktando, jeśli wać pan pozna zasady konkursu, ten wiersz nie będzie brany na poważnie a właśnie jak świadczą o tym komentarze "z przymróżeniem oka" pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi