kall Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 zapowiada się kolejny wiersz o braku zrozumienia - standart wśród dzisiejszych poetów a jednak będzie inaczej - o tym, że dzisiaj zaświeciło słońce pierwszy raz tak silnie w tym roku że kot sąsiada zaczyna wędrować - poznaję to po znaczącej ilości rudej sierści na chodniku przed domem na dodatek - nie obudził mnie dziś dzwonek telefonu - również godne odnotowania [ to znaczy, że wkońcu się wysypiasz ] tylko ja jakaś niezbyt otwarta na wiosnę - błękit nieba nie chce się zanurzyć w moim oku - znów powitam ocieplenie szarym wilgotnym spojrzeniem
Rafał S. Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Bardzo trafny wiersz,technicznie-dobrze sie go czyta, mowiac prosto.Co do zakonczenia,to podobalo mi sie najbardziej.W naprawde dobry sposob przedstawiona wizja tego co sie czuje i mysli kiedy "zycie traci smak" Wierze ze dobrze zrozumialem przeslanie.Ten kot przechadzajacy sie po chodniku,tez przypad mi do gustu. Pozdrawiam usmiechem.
kall Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 dziękuję Rafale. prawda jest taka, że wiersz dla niektórych może wydawać się przegadany, oklepany, wyświechtany. a na pewno to nie jest 'wysokie' pisanie. po prostu - chciałam coś taskiego napisać. dla odreagowania :) pozdrawiam kal.
Rafał S. Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Wedlug mnie wiersz poza swoja wartoscia artystyczna niesie rowniez druga-autoterapie dla autora,temat rzeka. Pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 przyjemny, lekki i pasuje do dzisiejszej pogody pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Nata_Kruk Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Kall... jak widać odreagowałaś bardzo dobrze. Dla mnie tekst nie jest przegadany, pasuje mi każda jego część.. Pozdrawiam...:)
kall Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 witam :) dziękuję bardzo za komentarze. i wizyty. i dobre słowa ;) miło, że potrafiliście się tutaj odnaleźć. przepraszam, że grupowo, ale nie mam pomysłu na poszczególne odniesienia do komentarzy ;) dodam jedynie malutką dygresję skierowaną w stronę dzie wuszki : wapienne wyroby puszczają oczko ;) pozdrawiam kal.
M._Krzywak Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 no, od teraz wiem, gdzie można przeczytac coś, co nie jest szablonem i kopią kopii...
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Początek (trochę ponad jedna strofa) jest chyba niepotrzebny... pozdrawiam /Arek
kall Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 witam wieczorną porą :)m. krzywaku : pochlebiasz mi, najzwyczajniej w świecie :)arku : mnie się wydaje, że wprowadza w klimat lekkiej pretensjalności do adresata. taki przynajmniej był zamiar ;) pozdrawiam kal.
Julia Valentine Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 śliczny :) dla mnie bardzo na tak pozdrawiam serdecznie
kall Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję dziękuję ;)
Amras_Elensar Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 No, no. Postarała się Pani. Lekko i niebanalnie. Pomysł dobry a i wykonanie niezgorsze. Naprawdę kawał dobrej poetyckiej pracy:) Pozdrawiam AE
kall Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. grr. czyli to co tygryski lubią najbardziej ;) pozdrawiam kal.
kall Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 grrr. tylko żeby go tam nic nie pogryzło. bo będę bić ;) pozdrawiam kal.
Rekomendowane odpowiedzi