Krzysztof Moon Opublikowano 4 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Kiedy bedziesz w niebie Powiedz bogu Że zajrze do niego przez okno Zobacze jak gra w szachy ze światem Powiedz mu że nie bede płakał Za wszystkich którzy żyją czy są umarli Powiedz że bede płakał bo jestem w śród nich samotny Ale nie mów ze jestem jak dziecko Że smuci mnie wszystko i dziwi I że może potrzebuje kogoś... Powiedz mu że widziałem tych ludzi Widziałem jak skakali, bawili się Tańczyli, śmiali, byli radośni I jak kamery spoglądały im w oczy Nagrywały całe zdarzenie - wszystko (spogląda w niebo) Tak żebyś wiedział że kochaja Ciebie Że są z Tobą że sie o Ciebie martwią Że nie jestes sam... Tego Ci zazdroszcze... Wiesz... jedna z kamer... Wznosiła sie w gore... Do samego nieba... Spoglądajac na tysiace Bawiacych sie ludzi Nagle ! narrator ocknął sie z zachwytu A pózniej z niepokojem zapytał - A jesli Boga nie ma... ?
Chuck Norris Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Chuck Norris to najpiękniejsza poezja. Zamiast wersów - półobroty. W przeciwieństwie do poniższych wypocin.
Chuck Norris Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Chuck Norris to najpiękniejsza poezja. Zamiast wersów - półobroty. W przeciwieństwie do poniższych wypocin.
Leszek Baliński Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Dziwny ten wiersz. Dziwnie się czyta. Nie wydaje mi się szczery. Zadziwiające jest, że ludzie martwią się o Boga... W drugim wersie "bóg" dalej "Bóg" Pozdrawiam i życzę bardziej udanych prób (próbować trzeba)
Dominika Skurzok Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Nawet mi się podoba :) Pozdrawiam :)
M._Krzywak Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 chyba szkoda zdrowia na rozwiązywanie tej łamigłówki. Wydaje się delikatnie bez sensu. POzdarwiam.
Karol_Cioł Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 ,,Powiedz mu że nie bede płakał'' ,,Powiedz że bede płakał bo jestem w śród nich samotny'' Będę Wiersz nierówny, chwilami się podoba , chwilami nie. Generalnie pierwsza zwrotka mi się podoba ,,Powiedz mu że widziałem tych ludzi'' To mnie śmieszy, ,,tych ludzi''- moim zdaniem brzmi średnio. Puenta mało oryginalna. Pozdrawiam Ciołek
Doppel Hertz Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Lubię temat wiary, ale... khm, próbuj dalej, bo pisałem kiedyś podobnie, ale się wyrabiam:] Powodzenia, ale chyba nie będzie potrzebne?
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mały urlop chcesz? poćwiczysz sobie błazenady z półobrotu, ale poza forum.
Krzysztof Moon Opublikowano 5 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Hmmm a czy zastanawiliscie sie nad tym jaka powinna być wiara ? Moim zdaniem to powinno być ciagłe powątpiewanie. "tych ludzi" - jesli z kimś sie nie utożsamiasz to są to "Ci" ludzie.
Karol_Cioł Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 To, że komuś się wiersz nie podoba nie znaczy, że go nie rozumie. Wiem o co chodzi z użyciem ,,tych ludzi'', co nie zmienia tego, ze brzmi to groteskowo jak z jakiegoś horroru. Pozdrawiam Ciołek
Krzysztof Moon Opublikowano 5 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Dokładnie tak !! :) A mam jescez pytanko, bo jestem tu nowy i nie wiem czy można zamieszczać wiersze z wulgaryzmami, orientujecie się ? Chuck Norris - jak juz to do powyższych : )
Espena_Sway Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba można, bo dużo takich tu już było :)
Tali Maciej Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 przegadane, źle mi się czytało puenta również nijaka ja na nie nisko isę kłaniam i pozdrawiam
Krzysztof Moon Opublikowano 5 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Spoko :) to w razie cosnie zgłaszajcie naruszenia zasad :P :D
Ewa Rajska Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 no właśnie, jak to jest, że na początku bóg, a później Bóg? jak dla mnie wiara nie powinna być powątpiewaniem, ale wątpliwości rozwiewać. nie podoba mi się pozdrawiam ciepło ER
Ewa Rajska Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 no właśnie, jak to jest, że na początku bóg, a później Bóg? jak dla mnie wiara nie powinna być powątpiewaniem, ale wątpliwości rozwiewać. nie podoba mi się pozdrawiam ciepło ER
Rekomendowane odpowiedzi