Zielony promyczek Opublikowano 3 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 to już ostatni szept gaśnie bielejąc na szczytach za chwilę zmierzch spłynie z drzew mgła otuli powietrze tak pachnie wieczór a kiedy już ucichnie najmniejszy dźwiek wtopi się w ciszę oddech gwiazdy przykryją myśli rozkołysane czernią w sercu spokój rodzi się noc
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Ukołysałaś mnie na słodko, dobrze mi tak... :)
Piotr Sanocki Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 "szept", "powietrze", "oddech"; "ucichnie", "dźwiek", "ciszę" - widzisz jakies podobieństwo? Rada: nie buduj wiersza na dwóch filarach. Nie mąć kijem we wodzie, jakby miała się zamienić w zupę. W tym wierszu zapomniałeś o motywie. Na siłę starasz się stworzyć klimat (nieudolnie jak narazie) i zapominasz o celu utworu. Puenta!!? ;) Pozdrawiam serdecznie
Waldemar Talar Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Ciepło i miło mi się zrobiło . plusik. Pozdrawiam Waldemar
Krzysztof Wysocki Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Byłem kilkakrotnie w Bieszczadach i jest tak jak piszesz. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi