Tomasz_Biela Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 większość łóżek jest podobnych do ludzkich półkul leżących nad czymś stabilnie przewrotnym łóżko odkąd z nim sypiam boi się mojego lenia rozkładam przed snem do snu odświętnie zdejmując grzeszną pościel która i tak przypomina chusteczkę jednorazową kiedyś będę leżał rozkładając się jak brud spod łóżka pot to marnotrawny wysiłek skupiania w sobie strachu przed wykonaniem czynności nie ma czasu powstać można było wcześniej myślałeś że uchowasz się jak „śpiąca królewna” za sto lat dzięki takim myślom nie dożyjesz sypialni z kimś * tato miałeś mi opowiedzieć bajkę ale nie o tym że zabiłeś lenia dla mamy
Espena_Sway Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Bielaczku interesujące podejście do lenistwa i seksu :P. szczerze mówiąc to zaskoczyła mnie najbardziej pointa, całości plusuję pozdrawiam z R. do I. buziaki ślę Łejeczka :*
Pan_Fei Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Generalnie jest dobrze- zakończenie rozbrajające ;). Jeśli miałbym mieć uwagi, przy pisaniu „dłuższych” tekstów bardzo trudno jest utrzymać równy poziom. Zazwyczaj brak jednakowo dobrego pomysłu na każdy wers. U Ciebie zaczyna się b. dobrze, dwie pierwsze strofy (licząc po kursywie) kupują mnie, chociaż co do pierwszej zwrotki mam pewną obiekcję. Gdy stosujesz przerzutnie w białym wierszu, poprawność gramatyczna powinna być utrzymana niezależnie od tego „jak czytamy”- wersami, czy „sensem”; zwróć uwagę, że w tym fragmencie logika szwankuje:boi się mojego lenia rozkładam przed snem niby wszystko ok, przeciętnie rozgarnięty czytelnik wie o co chodzi, nie mniej to nie perfekcja, do której powinniśmy dążyć ;) Na początku jest pomysł, wyważenie, czego niestety nie mogę powiedzieć o dalszych strofach; brak tu trochę płynności w przechodzeniu między wersami, choć zamysł widoczny ewidentnie. Jestem na plus, za początek oraz „pierwszą i drugą pointę” ;) Generalnie fajnie jest Pozdrawiam i zapraszam do siebie Fei
Gość Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 żadnej myśli, która by mnie zatrzymała. pozdr
Tomasz_Biela Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za tak obszerną konstrukcję komentarza ;) pomyślę jeszcze nad ewentualnymi zmianami dobrze ze podoba się chociaż część może za którymś wierszem będzie całość ;) bywaj
Tomasz_Biela Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no dzięki bywaj
M._Krzywak Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Pan Fei wykonał konstrukcyjną robotę, to ja leniwie dopisze plus :) Jedyne, czego nie mogę złapac, to ta pościel przypominająca chusteczke jednorazową, ale nie napisze z czym mi się kojarzy owa chusteczka razem z łóżkiem :) Pozdrawiam.
Tomasz_Biela Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki he jak nie chcesz pisać z czym się kojarzy to poczekaj do pewnego mojego wiersza :> hehehe to będzie dopiero skojarzenie bywaj
M._Krzywak Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki he jak nie chcesz pisać z czym się kojarzy to poczekaj do pewnego mojego wiersza :> hehehe to będzie dopiero skojarzenie bywaj Ciekawe, czy myślimy o tym samym ? :)
Tomasz_Biela Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmmm no śniegu jeszcze dużo za oknem :P Jezu co za obleśna głębia skojarzeń podczas jeszcze zimy he
Strange World Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 ciekawe.... nawet bardzo....faktycznie...koncówki bym sie nie spodziewała
Strange World Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 ciekawe.... nawet bardzo....faktycznie...koncówki bym sie nie spodziewała
Tomasz_Biela Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no ba :P ale i tak w zamyśle wiersza chodziło mi o coś innego ...
Tali Maciej Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 a mnie ta chusteczka tak nie bardzo, ale to już kwestia samków i niesmaków ale wiersz dobrze się czyta więc plusuję nisko się kłanaim i pozdrawiam
Tomasz_Biela Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki bywaj
le_mal Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
le_mal Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 nie wiem czy mam dodre skojarzenia ,ale dla mnie to nie jest ani o lenistwie ani o seksie.
Tomasz_Biela Opublikowano 3 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co za galaktycznej rangi gest ;) dziękuję - chociaż to i tak w takim wypadku za mało bywaj
Tomasz_Biela Opublikowano 3 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze wiedzieć że nie kojarzy się ani z seksem ani z lenistwem co do seksu bym się zgodził ale lenistwa tutaj trochę położyłem ;) dzięki bywaj
Rekomendowane odpowiedzi