Agnieszka Lisicka Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Na krańcu świata słońce czerwieni się Od krwi zranionych ludzkich serc Ostatnie ogniste rydwany słońca skryły się za horyzont Ciemność rozlała się po ulicach wypełniając każdy kąt Do doliny słońca wdarł się cień Aniołowie apokalipsy przybędą lada dzień I nadejdzie ona-śmierć Na lotnych skrzydłach przybędą Pochłoną zagubioną duszę twą Jako wysłannicy mroku ludzie się narodzą Nadlatują mroku aniołowie Ratujcie nas wrogowie ! Zjednoczone królestwa świata Przeciw armii, którą ciemność w jedno splata. Krwawych bitew to już kres Porzuć rycerzu swój miecz Władca piekieł pokonany Wojskom ziemskim hołd składamy szata nocy okrywa szafirowe sklepienie, lecz cień księżycowy rozjaśnia niezmierzone mroku przestrzenie dziś na nowo matko moja zagrożona dusza twoja dziś na nowo ziemio ma zawiązuje się krąg zła Ludzie są bestiami szukającymi ofiar swych Wśród istot bezbronnych, najsłabszych jesteśmy dziećmi chorego świata Gdzie brat zabija swego brata W myślach ludzi-noże zakrwawione W zimnych, martwych ciałach utkwione Chciałbym dzisiaj cofnąć czas Przeżyć życie jeszcze raz Stworzyć nowy lepszy świat Ujrzeć piękny słońca blask
Oscar Dziki Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Ale się uśmiałem. Super rymy. W ogóle wszystko super. Tak mrocznie, przerażająco, plugawie. Elementy opisowe rozbrajają. podam tylko moje ulubione fragmenty: dziś na nowo matko moja zagrożona dusza twoja I nadejdzie ona-śmierć Oryginalne zastosowana inwersja na przestrzeni całego tekstu. no piekne. wszystko piekne. rozpłynąłem się pod "szafirowym sklepieniem" niech zgadne: lubisz tolkiena? ale nie martw się, jeżeli lubisz pisać, to może zacznij tez czytać. Poznaj rodzaje rymów, poucz się budowania rytmu, może zmień troszkę tematykę. Nie bierz sie wiecej za śmierć, krwawość, bo beczka śmiechu wychodzi. trzymaj się ciepło
Agnieszka Lisicka Opublikowano 20 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 szczerze mówiąc trudno sie do tego przyznać ale nigdy Tolkiena nie czytalam. To chyba muzyka której slucham ma wpływ na to co pisze.
Oscar Dziki Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 to ja proponuje ułagodzić się jakimś jazzem, bo na serio takie wierszyki tylko śmieszą.
M._Krzywak Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 pisac warto, ale nie takie rzeczy... Bo to jest stek i to nie krwawego mięsa, ale bzdur. Pozdrawiam
Sceptic Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Panowie, panowie. Więcej szacunku dla zagubionych gotyckich duszyczek, które na zmianę słuchają artrosis, closterkellera, cradle of filth, children of bodom i w ogóle są mhoczne (bo nie wymawiają r, taka u nich moda) i tajemnicza. Z teego się podobno wyrasta. Beczka śmiechu.
Sceptic Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 moja rada dla autorki: załóż sobie mroczny (mhoczny) gotycki albo kinder-blackowy zespół i pisz dla niego takie teksty. Możesz nawet śpiewać, ale muszą być spełnione dwa warunki: -musi być po angielsku, bo wtedy zawsze jest ładnie i każdy udaje, że rozumie. -musi być śpiewane noisem, czyli blackiem, żeby mieć pewność, że nikt nie zrozumie ani słowa. Wtedy - jak byś skompletowała jakiś twórczych muzyków i urodziliby jakiś ciekawy wałek - nawet płytę bym kupił. Bo w historii blacku już gorsze kasztany się trafiały (vide: debiutanckie teksty Sarcofago, jak znajdę, to wkleję).
Rekomendowane odpowiedzi