Ewa_Wilkowska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Aniele, Boży Stróżu mój, Ty mą wielką siłą bąź, moim wsparciem i nadzieją, cichym cieniem i schronieniem czasem w bieli Twoich skrzydeł chcę być siostrą - wyciszeniem, kołysaniem w białym puchu, mleczną plamą między ludźmi, może bratem moim będzie rozpulchniony siny obłok, zapatrzony w klucz łabędzi, w majestatu siny tłok... pod ciężkim powiekami sen malować chce obrazy ciemnej nocy kolorami, ale nie daj mi spać Stróżu bez skazy, gdzy krążysz ponad głów czubkami, między wiatrem i drzewami,między smutkiem, nadziejami.. daj mi siły choć na moment, choć na chwilę daj się podnieść, ja nie mogę znów się potknąć...
Joanna_Felicja Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ciekawe skąd natchnienie...Czy Pani nie komentowała mojego "Aniele" przypadkiem? Tylko,że nie ma tego komentarza,choć nazwisko pozostało...
Ewa_Wilkowska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Droga Joanno_Felicjo mój Anioł nie już taki młody (zresztą jak ja sama, hehe)i nie jestem autorem komentarza Pani wiersza - wystąpił jakiś błąd związany z logowaniem, syganlizowałam już moderatorowi. Pozdrowionka!
Ewa_Wilkowska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Droga Joanno_Felicjo mój Anioł nie już taki młody (zresztą jak ja sama, hehe)i nie jestem autorem komentarza Pani wiersza - wystąpił jakiś błąd związany z logowaniem, syganlizowałam już moderatorowi. Pozdrowionka!
Joanna_Felicja Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 :-)błędy nadają charakter ludzkości.Anioły...te uwielbiam :-)
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 lubię Anioły, ale wiersz do kitu, sam zapis brzydki, takie to przegadane mocno, zlepek słów, nie tworzący jakiegoś klimatu, na modlitwę może i dobre, ale czy na poezję? raz rymy, raz nie, taki kogiel mogiel jednym słowem błędów nie wypomnę, autorka nie zadbała nawet o poprawoność zapisu, (bąź, gdzy) Pozdrawiam, Kai Fist [sub]Tekst był edytowany przez Kai Fist dnia 22-11-2003 21:39.[/sub]
Ewa_Wilkowska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Kai Fist, cieszę się, że też lubisz anioły, a co do tych błędów literowych to masz rację, będę bardziej na to zwracała uwagę... A wiersz jest naprawdę taki kiepski ? Aha, i nie pisze się kogiel mogiel tylko kogel-mogel Pozdr.
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 eeee, wybacz:) a błąd niech czytają inni i się uczą na mnie :) Pozdrawiam, Kai Fist
BeZDoMnA_ŁzA Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 znalam kiedys jednego Aniola.... ..dzisiaj juz Go nie ma.... ..On nauczyl kochac..i ... ..lapczywie krople deszczu lapac w dlonie i usta.... ..On nauczyl ..jak odroznic lzy ..gdy plyna podczas deszczu... ..nigdy bym o tym nie wiedziala... ..dzisiaj..kazda kropelke lzy...podczas ulewy i kropli deszczu ... ..wylapie z polika swego rozmowcy.... ..
Ewa_Wilkowska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 No to wszystkim cmok w polika.
Rekomendowane odpowiedzi