izabela młynarska Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 wiatr szeleści szeptem twojej duszy pajęczyna iskrzy zroszeniem włosów dotykam okiem złotej wstążki słońca w palce wplatając jedwab kruchych loków mógłbym tak poić się tobą bez końca zatracić zmysły w szklistym upojeniu dziękuję Bogu żeś nie jest mi obca w bezdomnej chwil w doczesnym istnieniu na stole kubek gorącej herbaty gazeta pełna różnych wiadomości jestem szczęśliwy bo jestem bogaty jako niewolnik namiętnej miłości spojrzenia w oczy nic mi nie zastąpi oddechu który pocałunkiem kradłem czas bezlitośnie wszystkiego nam skąpi dlatego w lęku przy tobie kładłem by snu niteczką zasznurować oczy jesteś tak blisko... a jednak daleko chciałbym napisać... powiedzieć tak wiele... usta ułomne są w szczerym wyznaniu brzemienność słów niezwykle bezpłodna strach mnie ogarnia na myśl o rozstaniu śmierć w sprawiedliwość wrasta się podła już czuję drżenie spłoszonego serca zegar przegryza pępowinę bytu Bóg – wielki stwórca bezwzględny morderca czy nas ocali w Swej szczodrości świtu?... gdybyś był przy mnie... zasiałam ci kwiatki tak bardzo chciałabym być teraz z tobą czułam twój dotyk... lecz to były płatki które podlałam łez gorzkich żałobą znalazłam listy a w nich tyle ciebie kot pomrukiwał na moich kolanach patrzę na gwiazdy srebrzące się niebem i bluźnię Bogu śmiałością w pytaniach kubek herbaty kawałek szarlotki już nie smakują jak kiedyś przy tobie i nawet miód bywa już niesłodki tak bardzo tęsknię i cierpię po tobie kochana moja wciąż przy tobie jestem mówię i ciszą i liści szelestem powiewem wiatru całuję twe włosy promieniem słońca zaglądam ci w oczy ty mnie nie widzisz lecz czy to widzenie ważniejsze bywa od czułego czucia?... kiedy nastanie twoje przebudzenie będziesz mi bliższa niż byłaś... niż jesteś
Rekomendowane odpowiedzi