51fu Opublikowano 1 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 umiem wczuć się w życie. codziennie zasypiam z głową pod telewizorem który od lat wisi nad łóżkiem jak miecz. w każdej chwili może uciąć sen albo ułatwić stany przejściowe. pomiędzy nocą i dniem zawsze coś skrzypi. zmęczone duchy opadają tyłkami na półki. chowają się do szafek ze swetrami. podobno po śmierci trzęsie jeszcze bardziej. uprzejmie ustępuję miejsca licząc na wsparcie. nie wychylam się spod kołdry. cienie są gorsze. bezsennie krążą nad wezgłowiem. zjadają te myśli które każą wierzyć że pod łóżkiem jest coś więcej niż nic.
Julia Valentine Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 ciekawy, bardzo dobrze się go czyta; w ogóle lubię ten styl pisania, a Ty świetnie nim operujesz (w każdym razie w tym wierszu); jestem oczarowana; jedyna uwaga to ta, że cienie nie są najgorsze, najgorsze są myśli... pozdrawiam serdecznie
M._Krzywak Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Telewizor jako miecz Demoklesa - dobre, wczuc się w życie - osobiście miałem kiedyś podobny motyw w swoim wierszu, dlatego ten jest mi zdecydowanie bliski. Zarówno temat jak i treśc... Jesten pod wrażeniem... Pozdrawiam.
Eugen De Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Chciałbym w tym klimacie w obrazu telewizora zobaczyć dobrego Anioła Stróża, nawet i z mieczem, który przecinałby drogę wszytstkim strachom.Wiersz dobrze mi się czytało, plusuję.
Letnia sukienka Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 dla mnie to dobry kawałek dziennika. więc może zamieścić go w prozie? chyba, że pogrzebiesz i upodobnisz do wiersza. pozdrawiam Lucyna
Oscar Dziki Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Kurcze, ale Ty masz zmysl imaginacji. On ratuje nawet te kiepsciejsze z Twoich wierszy. puenta jakas niewyrazna.
Kirke szalona Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Podoba mi się ten wiersz. Ładnie operujesz przerzutniami, płynnie się czyta. Pozdrawiam ciepło! Asia
Espena_Sway Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 wiersz bardzo na tak. lubię taki styl pisania, treść również mi się podoba pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
51fu Opublikowano 2 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Dzięki serdeczne za komentarze. Letnia sukienka — A może nie. Oscar — Fajna reakcja. Pozdrawiam. // 51
Tali Maciej Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 spodziewałem się czegoś takiego otwierając twój wiersz, nie zawiodłem się "wezgłowie" od razu skojarzył mi się Pilch i "Pod mocnym aniołem" nisko się kłaniam i pozdrawiam
51fu Opublikowano 2 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Tali Maciej — Cieszę się, że nie przyczyniłem się do rozczarowania. ;) Dzięki. Dzie wuszka — 1. cienie zjadają myśli -tak? - Tak. 2. mysli mówią - pod łóżkiem jest coś więcej -tak? - Tak. Tyle, że coś więcej niż nic. 3. chyba dobrze skoro te cienie zeżrą paskudy myśli - Niekoniecznie (patrz punkt 2). Skoro podmiot twierdzi, że są gorsze, najwyraźniej chciałby wierzyć. Dzięki za wizytę.
Rekomendowane odpowiedzi