Luthien_Alcarin Opublikowano 29 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 akty są bardziej pikantne gdy zawierają liście i pokazują figę uczniowi o czerwonych uszach są dzieła sztuki dla burego kota sąsiadki persa i sztuki mięsa dla obu drapieżników warto się w nie wgryzać powoli najlepsze jest niedopowiedzenie lubieżnie rozłożone obok Mai zarówno tej kobiecej jak i ubranej aż człowiek mruczy nad smakiem mleka z drugiego dna
Eugen De Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bojowo się zaczyna, a potem schodzi na drapieżniki i koty. Po co? Pierwsza zwrotka bez zarzutów. Druga nie wiem czy w tym wierszu jest potrzebna (jako dowcip?) Trzecia bez zmian.Mój podszept, zamiast: "zarówno tej kobiecej jak i ubranej" wolałbym "zarówno nagiej jak i kobiecej tej ubranej" Zakończenie, to coś dla kotów? zostawić człowieka, smak i drugie dno, bez mleka i mruczenia.... mru mru ,mru...Pozdrawiam.
Luthien_Alcarin Opublikowano 29 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 schdozi na koty bo ciekawiej zamiast zjadacze chleba i pseudoarystokratyczni koneserzy sztuki porownac to do kotów-bojowości nie ciagnełam, bo nie na niej ma się skupiac wiersz;) druga strofa konieczna do puenty, i miała podkreślac rozłam w pojmownaiu sztuki przez rózne warstwy społeczne wraz z ich jednoczesnym zyciem, opierajacym się na tych samuch (albo bardzo podobnych) zasadach (nie ma nic gorszego niż pers nadymajacy się sztuka, ponad życie:> nieprawdaz?:))) i tyle. Koty na razie zostaja chyba że wszyscy forumowicze postawia mnie pod pregież:) POzdrawiam i bardzo dziękuje za poświecony czas :)) Agata
Roman Bezet Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Rzekłbym tak, żeby krótko było: lubieżne ;) Bardzo ładnie przeprowadzony wiersz, bardzo. Drobiazgi jeno ;) bardziej pikantne - "pikantniejsze" (ja - nie lubię takiego stopniowania :) "dla obu" (bez "drapieżników", co się przecież wyczytuje, a tak już odsłaniasz tok analogii, czyli psujesz trochę zabawę czytającemu)warto się w nie wgryzać powoli najlepsze jest niedopowiedzenie rozłożone lubieżnie obok Mai kobiecej i ubranej - tak bym to widział. Mleczko ssałbym i ssał - z każdego takiego dna ;) pzdr. b
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Właśnie TAK! Dodaję do ulubionych. pozdrawiam /Arek
Ona_Kot Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 może być, zastrzeżenia jak Pan Bzzzz pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 dla kogoś, kto lubi sztukę, czyli mnie bardzo. pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Amras_Elensar Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Hejsą dzieła sztuki dla burego kota sąsiadki persa i sztuki mięsa dla obu drapieżników tutaj lekko szwankuje wersyfikacja. Wiersz jak mleko z miodem na chore gardło;) Pięknie.
Luthien_Alcarin Opublikowano 30 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 hej:) dzięki wszytskim za odwiedziny Panie Romanie;): częśc wskazówek przyjmuje, częśc zostawiam po staremu:) nie mniejwielkie dzięki za pomoc; na 100% wyglada lepiej z poparwkami Arkadiuszu: fajnie ze owo "tak" takie głośno-spontaniczne:) Kocico: poprawki wprowadzone;) Espana:) baaardzo mi miło:0) Amras: mozę jakieś konkretne sugestie, bo ja nie mam pomysłów na program naprawczy:) Dzięki jeszcze raz za wsyztskie komentarze i (przede wsyztskim) sugestie Pozdrawiam Agata
Stefan_Rewiński Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Ciekawe, dynamiczne, agresywne, dobre.
Rekomendowane odpowiedzi