Julia Zakochana Opublikowano 27 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 odwilż liże barierkę balkonu patrzę sobie w oczy opierając brodę na parapecie chucham i kreślę palcem powrót na szybie pierwszy raz nie prosiłam zostań przeklęty chłód wpuściłeś trzaskając drzwiami a teraz na twoje ślady spada płatek za płatkiem śnieg
Sceptic Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Podoba mi się, moemntami naprawdę "masterpiece". Tylko po cóż ten wątek miłosny...
Julia Zakochana Opublikowano 27 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 no.. czasem wątek miłosny jest silniejszy ode mnie i aż się pcha na papier jak się coś wydarzy.. (nie umiem inaczej wyładować smutku/złości/emocji - jak tylko przez wiersze...) a gdyby tu nie było wątku miłosnego - to nie byłoby tego wiersza a poza tym, skąd wiesz że to watek miłosny? Mógłbys to sobie zinterpretować inaczej.. np, że pokłóciłam się z bratem, albo z tatą.. albo z kotem :P :)
Marian Koń Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 strofa normalna wedle mnie to przynajmniej trzy linie tekstu jedno czy dwu wersowe muszą być sillne by się obronić tu udaje się to tylko pierwszej szczególnie reszta robi wrażenie rozerwanej całości połączyłbym strofy 3 z 4 i zmieniłbym ich kolejność zrobiłbym to nawet bez łączenie no i trzy linie ostatnie trzeba ożenić bo te pojedyńcze zdanko sensu nie ma ogólnie kojarzy mi się z dżinsem miłe wygodne praktyczne lecz nienajoryginalniejsze i w niektórych miejscach mocno wytarte
Espena_Sway Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 wiersz średni, momentami podoba się, innymi mniej. ogólnie mały + pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Wątek miłosny mi nie przeszkadza. Dlaczego? Wiersz coś w sobie ma. Myślałem już, że typowo o świętach, a tutaj proszę.. pozdrawiam /Arek
Julia Zakochana Opublikowano 28 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Dziękuję wszystkim za komentarze:) szczególnie Marianowi - za bardzo szczegółowy komentarz. Hmm... przeleżało to w warsztacie to nikomu prawie nie chciało się ruszyć. A tu przynajmniej wreszcie dowiedziałam sie co jest źle:) poprawię:) Julka
Julia Zakochana Opublikowano 28 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 własnie, miałam kłopoty z zakończeniem, a moze poprostu wystarczy pozbyć się dwóch ostatnich wersów... :)
Julia Zakochana Opublikowano 28 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 edytowałam... i tak już zostanie :)
Ewa_Kos Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Bardzo ładny i w takiej formie,jak lubię. Treść mi się bardzo podoba.Pozdrawiam ciepło. EK
Rekomendowane odpowiedzi