stanislawa zak Opublikowano 27 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 wybrzuszył się mówca jadem z głębi ucha krztusząc krople żółci jednym zębem stuka nos wyżej stawia by wyciszyć mocniej wzmocniony strzeliście rozgniata owocnie wsadził się na drzewo natrząsać się z siebie sople mroźne głową wyżłobił na glebie chcieli internować skoczył do przerębli by się hibernować z absolutu głębi
Sceptic Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (...) bez zmian (...) i wylazł na drzewo [jakkolwiek głupio to brzmi, ale znaczeniowo jest do przełknięcia, natomiast rytmicznie jest wręcz niezbędne] natrząsać się z siebie sople mroźne głową podtrzymać na niebie chcieli go internować - skoczył do przerębli by się zahibernować w absolutu głębi. Nie wiem, czy się dobrze wgryzłem w intencję, możliwe, że nie trafiłem zupełnie i tylko sprofanowałem - jeśli tak, przepraszam. Na poezji rymowanej się nie znam, ale miałem dobre chęci ;)
stanislawa zak Opublikowano 27 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 ok, to jest to! dzieki
Sceptic Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 proszę ;) nadal jestem dłużnikiem i w miarę możliwości będę się starał służyć pomocą.
M._Krzywak Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Podciągnąc pod 6 - zgłoskowiec i będzie proste, ale technicznie bez zarzutu. Akurat do takiego wiersza w sam raz. Absolut głebi - cóż to za dziwoląg??? Logiczny, rzecz jasna, chyba że to ja nie rozumiem. Może w pełnie głębi??? A reszta w porządku, o ile nikt nie zaneguje formy rymowanki ( zapominając o tym, że rymowanke napisac, to też sztuka) Pozdrawiam.
stanislawa zak Opublikowano 28 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Krzywaczku, absolut to alkohol reszta do domysłu,papa! piernikowe, dzieki żeś zajrzał
Ewa_Kos Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Ja też zajrzałam.W/g mnie ok. Pozdrawiam biało w ...końcu. EK
stanislawa zak Opublikowano 28 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Ewo, dzięki u mnie też biało aż nadto, zadzwoń!pa!
Sceptic Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Pozwolę sobie (jako skromny pomysłodawca) podsunąć mozliwość interpretacji owego absolutu. Otóż owszem - absolut to alkohol (wódka konkretnie, z tego co mi wiadomo, chociaż nie piłem), nade wszystko jednak jest to pojęcie oznaczające byt doskonały, najwyższy, pełny, niezależny, nieuwarunkowany, bezwzględny (wikipedia). Np. idea Boga jest czymś w rodzaju absolutu; pojęcia tego używa się również w logice, właśnie na naciąganiu "absolutu" oparte są na ogół erystyczne paradoksy. Tak mi się pan ów skojarzył, to z alkoholem, to właśnie z pustą erystyką...
stanislawa zak Opublikowano 29 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 dzieki za logiczne wyjaśnienie, czyli to ma podwójne znaczenia! miłego dnia!
Rekomendowane odpowiedzi