Mateusz Barwa Opublikowano 21 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Nie wiem kim jesteś.. Nawet nie wiem czy egzystujesz… Tylko płomień Twego krzyku przypomina, że …żyjesz we mnie Przychodzisz powoli na palcach nocy Nie wiem kim jesteś… Tylko tak samotnie nie czuję się, gdy …przechodzisz obok mnie Nad ranem gdy słońce rozdziera kartę nocy A wskazówka podnosi mechaniczną powiekę Nadal nie wiem kim jesteś… Czy mogę być Twoją nicością? *** Żyjesz we mnie Jesteś moim urojeniem Egzystujesz na krańcach neuronów wśród smaku dotyku Egzystuje w Twoim śnie
Mari Paz Jimenez Luque Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Oj oj: -płomień krzyku -palce nocy -karta nocy -smak dotyku to nieładne. Poza tym, drogi poeto, ogólnie nieładnie z "Twego" i podobnymi zwrotami i wielokropkami.
Mateusz Barwa Opublikowano 21 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 A jakby było ładnie heh??
Mari Paz Jimenez Luque Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Gdyby nic nie było.
Mateusz Barwa Opublikowano 21 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Widze że brak Ci tolerancji! A więc może napisze o kwiatuszkach, Agatce i Jacusiu całujących sie w tle słoneczka i wtedy zakumasz co jest napisane i wystawisz mi piekny komentarzyk! Bo zauważyłem że tutaj jest taka tendencja.... a szkoda fruuuuu i odleciało
Mari Paz Jimenez Luque Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Napisz, może wyjdzie lepiej niż to.
Mateusz Barwa Opublikowano 21 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 A do cholery kim, że ty jesteś że wszystkim jedziesz tak po tyłku (przepraszam wszytskich za kolokwializm ale już mnie poniosło)! Co Ty myslisz że pempkiem świata jesteś! Czytałem Twoje wiersze i wiesz bywały to 100% lepsze i ambitniejsze.... ech nie ma to jak mierzyć za wysoko, tylko trudno upadać...
Mari Paz Jimenez Luque Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Odpierdol się ode mnie. Rozmawiamy o twoim tekście.
Mateusz Barwa Opublikowano 21 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 O widze że ładnie umiesz mówić nawet! To byłby piękny tekst:) i nareszcie ciekawy! Tyle że to słowo mnie uraziło! 1-0 dla Ciebie w łamaniu regulaminu!
M._Krzywak Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Na ogół po pupie dostają ci, co piszą o kwiatkach, słonkach ( he he), pocałunkach itp. Nie wiem, jakie kategorie maja się odnosic do oceniania w "debiutach", ale rzeczywiście ten wiersz nie jest aż taką rewelacją. A dlaczego - nie musze pisac, bo to nie są warsztaty. Pozdrawiam.
piernik Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Uuu, może zmienić profil forum? Po tym, co się tutaj ostatnio wyprawia, wnoszę o organizowanie walk na słowa. Jak prof. Miodek i dr. Bednarek. Erudycja, krasomowstwo, pomysłowość. paapa
Ona_Kot Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 niektórzy chcą się nauczyć inni nie dlatego napiszę tylko: gniot a resztę można sobie dośpiewać pozdrawiam
Piotr Sanocki Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę skończyć z osobistymi uwagami.Ostrzeżenie. Regulamin, pkt 5.f)
Julia Zakochana Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Ej... niech Pan Mateusz Barwa przeczyta to co trzeba przeczytać, zanim doda się wiersz. Jeśli tu publikujuesz to się musisz z tym liczyć, że nie każdemu się spodoba to co piszesz, a krytykę trzeba przyjąć, bo jęlsi już kilka osób twierdzi, że wiersz nie jest dobry, to moze trzeba się zastanowić jak go poprawić, a nie oburzac się! no.. bo utwór rzeczywiście nie jest genialny...moim zdaniem wielokropki zbędne, te powtórzenia.. nie wiem kim jesteś, nadal niue wiem kim jesteś. :/ a można wiedzieć o co chodzi w ostatniej linijce? "Egzystuje w Twoim śnie" - co egzystuje? chyba że to literówka i ma być a tak w ogóle to ja tez nie wiem kim ten ktoś czy coś jest... nic nie wiadomo..w każdym razie ja chyba nie rozumiem za dobrze tego wiersza
Eugen De Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam. I pisz dalej...
Mateusz Barwa Opublikowano 22 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 nicość to wile zastanów sie a tam jest sens. Ehhh po raz kolejny dochodze do wniosku że do was należy pisac PROSTO! POZDRAWIAM
Ona_Kot Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=14340 http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=29401 jeśli Pan pisze takie genialne utwory a my jesteśmy tacy tępi - to po co tu publikować? od razu do wydawnictw - powinni się o te teksty pozabijać i proszę nauczyć się odróżniać co znaczy "niezrozumienie" tekstu, a co "nie podoba mi się" pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi