Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 ze świerkiem tutaj jak z atomem – byle ostrożnie nawet kiedy zerkasz tylko ostrzona gałąź mogłaby na pile zrobić majątek jesienną przycinką lecz jak z nas każdy wie, gdy przyjdzie zima sama siekierą z lasu się wyrzyna i w stelaż wbija pień głupi jak bombki co błyskiem na niej pomiędzy łańcuchy zachodzą w lampki i takie początki by z igły opaść i badylem suchym trafić po świętach na śmieci skąd dzieci z czasem wyciągną świerkowy szkielecik i w atomowej wojnie prosto z bajki kikutem strojnym w szmaty przeszłych epok niosą nad wodę obliczem marzanny i wściekłą kukłę podkładają ściekom w bieg choin rzędy uniżają piony patrzcie – toż wszędzie świerkowe atomy ----------------------------------------------- od autora: kolada - dawne wspólne śpiewanie, na nowy rok, typowe dla słowian, z nich to wyrodziła się po pewnym czasie kolęda -----------------------------------------------
Beenie M Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Twoje wierszowanie w każdym temacie mnie urzeka. Charakterystyczne "messalinowe" rymowanie bardziej podoba mi się od tej modnej tutaj bieli. Wg mojego subiektywnego, laickiego odczucia jest to często proza rozstrzelona enterami zamieniona w wiersz(?). Pozdrawiam gorąco
marco Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szkoda Messalinie, że w obliczu przerożnych Okazji - marnujesz czas na nie-poezję.
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Beenie M - dziękuję za miły koment Marco - wybacz, że dziś tak krótko - ale mój wiersz poddałeś takiej krytyce, że hej - nie marnuję czasu, tego jestem pewien, postawiłem sprawę danej kolady ze współczesnymi problemami, napisz sam coś takiego, zobaczymy, co jest poezją a co nie-poezją z ukłonikiem i pozdrówką MN
amandalea Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 :) refleksyjnie i dobrze...lubię Twoje pisanie Messalinie ;)
Messalin_Nagietka Opublikowano 22 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co jest poezją? Na pewno nie słowotok :) Chyba, że ma ocalać... tak - słowotok na pewno nie - ale czym się kolada? z ukłonikiem i pozdrówką MN
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 a czym mątewka?
Messalin_Nagietka Opublikowano 23 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobre pytanie dla mątw z ukłonikiem i pozdrówką MN
Rekomendowane odpowiedzi