Michał Kowalski Opublikowano 16 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 samotny tłum chętnie całuje się w powietrze za uszami jest rozproszony w ciasnym przedpokoju korytarzu rzadko ufa nie widzi gruntu względem którego oblicza się konsekwencje upadku buduje dużo toalet i długie rury nie zabraknie papieru wie jak nie zagnać się w ślepą uliczkę jest półponurym targetem w który celuje jegowłasneodbicie opłacane by strzelać różowymi żelkami w chętnie nadstawiane pupy samotny tłum nie zapomniał słyszał o przepaści depczącej po piętach przywiązanej jak pies ale to pamięć bezrefleksyjna z tytoniowego dymu osamotniony tłum dyszy unisono popularne tekno wyeksploatowany przez ekstazę ekstazę zmysłów zmysłów
M._Krzywak Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Całkiem przyzwoity tekst (pewnie tytuł odstrasza). Ten tłum skojarzony z samotnością jako motyw przewodni - i na tak, i na nie. Na tak, bo jest to jakaś próba czegos nowego, nie - że tłum ( jako rzeczownik oznaczający mase ludzi) nie może mi się wkomponowac w ta samotnośc - chociaż wiem, o co tutaj chodzi. Inna sprawa z interpretacją - bo w sumie mnie tam osobiście nie tyle przeszkadza "tekno", ale to, że ludzie potrafią byc źli, okrutni i bez serca. Nie jest źle. Pozdrawiam.
Gekon Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 no cóż po prostu świetny tekst oby tak dalej pozdrawiam
Yasioo Zimiński Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 a mi się wydaje że jest przegadany, po co aż tyle o tym wszystkim gadać? tekst jest dobry to fakt, ale byłby lepszy gdyby troche sie okroił. pozdrawiam serdecznie.
Roman Bezet Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Byłem, czytałem ;P zauważam tendencję (drugi tekst: za dużo czasu w toalecie? ;) Polemizowałem niedawno na temat, że tłum jest bezosobowy i że jego 'skupienie' to hybryda nic nie znacząca. Twój tekst krąży po tej trajektorii. Pomimo przegadywania i f a t a l n e j wersyfikacji :) - ma świetny koniec i obłędną pointę (tak jak trzeba i jak trza ;). Chcesz konkretniej - zamów via mail (opłata zryczałtowana ;) pzdr. b PS byłoby lepiej ""się całuje" (pocałuj się ;)
Rekomendowane odpowiedzi