majkaa_m... Opublikowano 8 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 zawsze na początku zimy gdy w noc wychodzę i wracam kupuję nową lampę dom od kilku zim nie straszy ciemnymi kątami piaskowa konsystencja mgły przesypuje się na granicy okien krystalicznie ucinają głos Diany zasklepia niedopracowanie ścian
Ewa Rajska Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 ładne:) proste, ale odrobinkę chyba za mało zastanawiające, może jak dla mnie trochę banalne. ale podoba mi się-proste bywa dobre pozdrawiam ciepło ER
majkaa_m... Opublikowano 8 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 ostatnio tyle się gmatwa chciałam cos prostego może faktycznie zbyt banalne może dlatego że ja jestem banalna dzięki za komentarz :)
Roman Bezet Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Witam, w pierwszej zwrotce jeszcze coś siedzi (no ale "wychodzę" - "kupuję", a po drodze wracam). Druga się rozpłynęła (brzydkie słowo konsystencja przepędziła mgłę...), nie rozumiem przecinka? i jak to możliwe, że się przesypuje, skoro ucinają? Pomysł, trochę nastroju - ale do roboty pora (dłuuuugie, zimowe wieczory ;) pzdr. b
majkaa_m... Opublikowano 8 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 konsystencja to jedno z moich słów ulubionych :) no i właśnie dlatego że piaskowa to sie przesypuje, a dlatego na granicy szyby bo te szyby :) oddzielają czyt. ucinają jak nożem a i jeszcze cos mi tu na rzeczy jest że z tego piasku to szkło itd :) takie proste a zagmatwane jednak :) też dzięki za komentarz
M._Krzywak Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może to "krystalicznie ucinają" maja właśnie uciąc wers, zostawic go w zawieszeniu, zmusic odbiorce do refleksji ? Nie jest w każdym razie wiersz zły, to na pewno. I ma parę niezłych fragmentów, naprawdę. To, co rozbija dobry pomysł, to te trzy wersy pośrodku - Pan Roman ma rację, dla mnie nawet zbyt przekombinowane, coś nie gra, nie mogę rozgryźc ich sensu. Ale przed panią i dłuuugie zimowe wieczry i na pewno pare dobrych wierszy... Pozdrawiam!!!
majkaa_m... Opublikowano 8 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 a może tak będzie lepiej??
jasiu zły Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Kurcze, ja nie wiem co napisać. Ostatnio jakoś daleko mi do poezji w ogóle. Średnio mi ten wiersz przypadł do gustu. Końcówka jakaś taka pocięta. "Piaskowa konsystencja" mi nie leży. Nie wiem. Napuszcze na Ciebie jeszcze Oscara, może on coś pozytywniejszego wymyśli.
Rekomendowane odpowiedzi